Merhaba ,
Fikirlerin bizim için önemli. Sana daha iyi hizmet verebilmemiz için aşağıdaki formu doldurabilirsin.
İlköğretim ve lise eğitimini Kastamonu’da tamamladım. 2014 yılında Doğu Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji bölümünden mezun oldum. Stajlarımı İstanbul Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ve İstanbul Gata Haydarpaşa Eğitim Hastanesi’nde yaptım. Askerlik görevimi uzun dönem olarak tamamladım. Bu süre zarfında RDM Kısım Amiri ve Psikoteknik Test Eğitim Merkezi Sorumlusu olarak görev yaptım. Görev yaptığım süre zarfında; askeri ortama uyum, kişilik bozuklukları, kuşaklararası ilişkiler, madde bağımlılığı, stres yönetimi ve öfke kontrol sorunu, intihar belirtileri ve mücadele konulu konferanslar verdim. 2017 yılından itibaren Özel SRC kurslarında Psikolog ünvanıyla Trafik Psikolojisi ve Trafik Adabı konulu derslere girmekteyim. Çocuk ve ergen psikolojisi üzerine eğitimlerimi mezun olduğum zamandan itibaren devam ettiriyorum. 2018 Kasım ayından itibaren kendi ofisimde danışmanlık hizmeti vermekteyim.
Eğitimlerim;
Uygulanan Test ve Ölçekler;
Yaşadığımız salgından önce bile, 6 çocuktan 1'inde teşhis edilmiş bir zihinsel, davranışsal veya gelişimsel sorunların olduğu yapılan araştırmalarda görülmüştür.
Pandemi sırasında, kişisel seçimler virüsü yayıp yaymayacağımızı belirler. Kararlarımız, daha bulaşıcı olan duygularımızı da yönetir.
Yasakların tekrardan gelmesi, okulların kapanması ve yapılacak aktivitelerin sınırlı olmasından dolayı çocukların ekran kullanım süreleri hızla artmaya devam etmektedir.
İzmir'deki son deprem gibi büyük ölçekli bir felaketin çocuklar üzerindeki duygusal etkileri çok büyük olabilir.
Pandemi sürecinde yaşanan korku, kaygı ve endişe duyguları hala sürmeye devam ediyor.
Çocuk istismarı genel olarak en çok 0-4 yaşlar arasında, kız ve erkeklerde eşit olarak görülmektedir.
Risk, aslında belirsizlik gibi görünen fakat günlük yaşamda daha çok kaybetme olasılığına dikkat çekme amacıyla kullanılmaktadır.
Son zamanlarda ülkemizde yaşanan depremlerden sonra gerek depreme maruz kalan gerek de maruz kalmayan kişilerde korku, kaygı ve endişelerinde artış olduğu gözlemlenmektedir.
Son açıklanan kararlardan ve virüsle ilgili olumlu gelişmelerden sonra, salgın öncesindeki düzen kadar olmasa da iyileşme sürecine yavaşça geçmeye başlıyoruz.
2019-2020 eğitim öğretim yılının 2. dönemi öğrenciler, öğretmenler ve aileler için çok farklı bir yıl olarak başladı.
Sınav tarihlerinin son değişikliğinden sonra birçok öğrencide kaygı, odaklanma ve motivasyon sorunları oluştu.
Her geçen gün vaka ve ölüm olaylarının artmasıyla beraber, ülke genelinde bireysel ve toplumsal önlem ve tedbirlerimizi de arttırmaktayız.
Korona virüsün her geçen gün artan vaka ve ölüm sayılarından sonra dünya genelindeki tüm insanlar bedensel ve ruhsal varlığını tehlikede görmeye başladılar.
Yaşam ne kadar varsa ölümün de bir o kadar var olduğu bir hayatta, ölüm kaçınılmaz bir durumdur.
Korku, kişinin kendi düşüncelerinin sebep olduğu bir duygudur ve bu düşüncelerin içeriğinde tehlike olduğu için korku reaksiyonu verilir.
Çocuk gelişim süreçleri fiziksel, psikolojik, ve psikososyal olarak 3 kategoriye ayrılmıştır. Literatür incelendiği zaman her birisinin birbiri ile etkileşimin oldukça önemli olduğu görülmektedir.
Aile kurmak, kadınla erkeğin nikah yoluyla oluşturduğu toplumsal bir kurumdur ve çocukla beraber büyüyen bir yapıdır.
Çocuk psikolojisinde tik bozukluğu, farklı görünümlerde ortaya çıkmaktadır. Tik, halk arasında çok sık kullanılan ve duymakta aşina olunan bir kavramdır.
Tırnak yeme ve koparma davranışı, çocukluk çağında çok sık rastlanan bir davranış bozukluğudur. Bu davranış, erişkin döneme taşındığında çeşitli psikolojik bozukluklarla beraber görülebilmektedir.
Dünya üzerinde insanlar tek tip insanlardan oluşmazlar. İnsanların bazı farklı özellikleri toplumları oluşturur ve bu özellikler duygusal, düşünsel, fiziksel, zihinsel, sosyal ve politik açıdan toplumların farklılığını gösterir.
Uzun bir tatil döneminin ardından milyonlarca öğrenci 9 Eylül'de ders başı yapacak. Hafta başında 1. sınıflar okula oryantasyon süreci dolayısıyla okula başladılar.
Yaz tatilinin bitmesine kısa bir süre kala anne-babalar, ilkokula başlayacak olan çocuklarını 'hangi okula yerleştirmeliyiz' sorusuyla karşı karşıya kalmışlardır.
Fallik dönem, Freud'un kişilik gelişimi kuramında 3-5 yaş arasını kapsamaktadır. Bu yaştan itibaren çocuklar, iki farklı cinsiyet olduğunu kavramaya başlarlar.
Kitap okuma davranışının kazandırılması için, odasına kütüphane kurabilirsiniz. Kitap alışverişi için beraber dışarı çıkıp kitap alabilirsiniz
Paylaşma, bir çocuğun öğrenmesi ve bu duyguyu kendi hayatında uygulayabilmesi, önemli sosyal becerilerinden bir tanesidir.
Bebeklerin ve çocukların uyku evreleri nelerdir, yaşa uygun uyku süreleri kaç saattir ve aileler çocuklarının uyku düzenini ayarlamaları için neler yapmalıdır?
Bebeko.com.tr, anne adayları, anneler ve babaları, onlarla iletişime geçmek isteyen marka ve firmaları tek bir çatı altında birleştiriyor. Marka ve firmaları en doğru hedef kitleye, anne, anne adaylarını ve babaları da en doğru ürün ve hizmete kavuşturuyor. Böylelikle hem ebeveynler hem de marka ve firmaların ihtiyaçlarını en kısa sürede ve en doğru şekilde karşılıyor.
Hedef kitleniz tam da bu sektör diyorsanız artık yeriniz burası! Hamilelik, doğum, anne, baba, bebek ve çocuk ihtiyaçlarına uygun hizmet ve ürün sağladığınız bu büyük sektörde artık ebeveynlere ulaşmaya çalışmanıza, doğrudan hedefe ulaşmayan yerlere yatırım yapmanıza gerek kalmadı. Artık bunları sadece, ayda binlerce ebeveynin ziyaret ettiği, marka ve firmaları tek tek inceleyip ulaştığı Bebeko.com.tr’de ücretsiz yer alarak yapabileceksiniz.
Bebeko.com.tr, hamilelik, doğum, bebek/çocuk bakımı, bebek/çocuk beslenmesi, ek gıda tarifleri gibi merak ettiğiniz her konuda uzman yazıları, videoları ve annelerin önerileri ile çocuklarla etkinlik bilgilerinden, doğum fotoğrafçılarına, hamilelik, anne, bebek, çocuk ihtiyaçlarına kadar birçok ürün ve hizmete kolayca ulaşabileceğiniz marka ve firmaları inceleyebileceğiniz büyük bir bilgi ve paylaşım platformu!
E-mail adresinizi bırakarak sitemizdeki güncel bilgilerden haberdar olun.
Bebeko.com.tr kullanıcıyı bilgilendirmek amacıyla içeriğini hazırlamaktadır. Sitede yer alan bilgiler doktor tedavisinin yerini tutamaz. Bu bilgiler şahsi tanı ve tedavi yöntemi olarak değerlendirilmemelidir. Sitedeki kaynaklardan yola çıkarak ilaç tedavisine başlanmamalı ve tedavi değiştirilmemelidir. Bu sitede yer alan yazılar kaynak gösterilmeden, kısmen de olsa kullanılamaz.
Copyright © 2018 - 2024. Bebeko.com.tr - Dijital Ebeveynlik Platformu. Her hakkı saklıdır.
İşleminiz Başarıyla gerçekleştirildi.
İşleminiz Başarısız oldu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.Daha fazla bilgi için