Merhaba ,
Fikirlerin bizim için önemli. Sana daha iyi hizmet verebilmemiz için aşağıdaki formu doldurabilirsin.
07 Ağustos 1974 İstanbul’da doğdu.1990 –1995 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Florence Nigtingale Hemşirelik Yüksek Okulunu tamamladı.1994 yılında Yıldız Üniversitesi Pedagojik Formasyon Sertifika Programını bitirdi.
1995–1996 yıllarında İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı Enstitüsü Hastane ve Sağlık Kurumları Yöneticiliği İhtisas Programını tamamladı.
1993–1996 yılları arasında Florence Nightingale Avrupa Hastanesi Hemşire olarak çalıştı.
1994–1999 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Kadın ve Çocuk Sağlığı Araştırma Eğitim Biriminde Eğitim Hemşiresi olarak çalıştı. Burada kliniğe gelen anne ve baba adaylarına Unicef’in ve Avrupa Topluluğunun desteklediği bir proje kapsamında Hamile Eğitim programında, programı hazırlayan ve eğitim veren olarak çalıştı.
2000–2003 yılları arasında Marmara üniversitesi Sağlık Kurumları Yöneticiliği Ana Bilim Dalında Yüksek Lisansını tamamladı.
Nisan 2015 İlk Yardım Eğitimci Sertifikasını aldı.
2006 Nisan-2014 Aralık Özel bir hastanede IVF ( Tüp Bebek)Koordinatörü olarak görev yapmıştır.
2008 yılından beri Bebeimgeliyor Doğuma ve Bebeğe Hazırlık kursunda eğitimler vermektedir.
Nisan 2016 da Bostancı da Bebeimgeliyor Anne Bebek Eğitim Merkezini açmıştır.
Bu eğitimler;
2008 yılından beri e-mail ya da sosyal medya üzerinden bana ulaşan annelere Gönüllü Emzirme danışmanlığı yapmaktadır.
Bebeimgeliyor adlı bloğunda eğitimleri ve deneyimlerini paylaşmaktadır.
Altuğ isimli bir oğlu vardır.
Malzemeleri; 3 su bardağı Bezelye 3 yumurta sarısı 1 1/2 bardak Tam buğday unu ve 1çaykaşığı karbonat veya kabartma tozu
Bu sıcak günler de güzel limonata tarifi Malzemeler: 6 adet limon 1,5 su bardağı toz şeker (ben genelde koymuyorum. Evdekiler için sonradan ekliyorum)
MALZEMELER 1 su bardağı tam buğday unu 1 su bardağı yulaf 1 paket kabartma tozu
Yapmanız gereken en önemli şey bebeğinizi emzirmektir. Emzirmez ve ya pompa yapmazsanız sütünüz artmaz.
Anne olmak heyecan verici ve uzun soluklu bir deneyimdir. Annelik karşınıza kesinlikle bazı sürprizler çıkarır; bebeğinizin gelişine hazırlanmanıza yardımcı olacak üç küçük tavsiyeyi burada bulabilirsiniz.
Anne sütü; bebeğimize vereceğimiz en büyük hediye. Hal böyle olunca da bebeğimiz doğduğu andan itibaren yeni annenin endişeleri , kaygıları başlıyor; ”Sütüm yetiyor mu, nasıl arttrmalıyım?”
Anne, Bebeğini Yakınında Tutmalı, Sıklıkla Emzirmeli Doğumdan 4. güne kadar olan dönemde, emzirmenin nasıl bir süreç izlediğini görelim. Bu döneme ait temel bilgiler şunlardır:
Sağma işlemine başlamadan ellerinizin, göğsünüzün ve sağmak için kullandığınız malzemenin temiz olduğundan emin olun. Sağdığınız sütün saklama kabına mutlaka tarih etiketi yapıştırın.
Anne sütü, bebekler için mucizevi özelliktedir ve bebeklere gereksinimi olan tüm besin öğelerini tek başına ilk 6 ay sağlayabilen en iyi besindir.
Yavaş yavaş ek gıdaya başlayan bebeklerinize bir gıdayı ilk defa veriyorsanız yeni gıdayı denediği günden 3 gün sonra farklı bir gıdayla tanıştırın. Böylelikle geçen 3 gün içinde
Emziren anneler için enerji ve besin öğeleri önerilirken, kadınlar arasındaki kişisel farklılıklara göre belirlenmelidir. -Anneler eski kilolarına dönmek için acele etmemeliler.Bu süre 6 ay ya da daha uzun süre olabilir.
Çalışan annenin biberona alıştırması için birkaç önemli noktaya dikkat edilmesi işinizi kolaylaştıracaktır. -İşe başlayacaksınız yaklaşık iki hafta önceden bebeğimizi biberon alıştırmak için denemelere başlamalısınız.
Yenidoğan bebekleri mümkün olduğunca sık beslenmek gerekiyor. Özellikle geceleri. 3 saati geçirmemek lazım. Bebek uyuyorsa uyandırılması gerekiyor. Özellikle yenidoğanın ilk günlerinde kan şekeri düşme eğiliminde olabilir.
Hamile kaldığımız an itibariyle , kadın olarak kafamızda birtakım sorular, kaygı ve endişelerimiz olabilir. Bunları farkına varıp, hamilelere destek olmak önemli.
Farklı tatlara alışması için altı aydan önce ek besin vermek, Gece sık uyanan bebeklere ek besin vermek. Ayda 1 kg alırken, 500 -600 gram aldığında bebeği hemen de gıda vermek.
Doğum anne için hem fiziksel, hem de hormonal olarak büyük bir değişimdir. Bir anda koskocaman göbeğinin boşalmasına, hormonlar nedeniyle duygu durum değişiklikleri de eşlik eder.
Altıncı aydan itibaren anne sütüne ilave olarak uygun ek besinler verilmelidir. Bu dönemde verilecek ek besinler sebze püresi, meyve püresi, yoğurt, peynir, ekmek, yumurta,...vb. gibi besinlerdir.
Hamilelikte Erken Belirtiler 1-Adet gecikmesi 2-Yorgunluk 3-Göğüslerde Ağrı ve Büyüme, Hassasiyet 4- Mide bulantısı, yanması 5- İştahsızlık, Aşerme 6- Sık idrar çıkma 7- Baş dönmesi
Emzirme döneminde çoğu annenin içine girdiği bir durum olan; çocuğuna yeterli besini sağlayamama sorunundan ötürü endişe duymaya başlarlar. Bu durumda anne sütünü artıran yiyecekler nelerdir sorusu ilk akla gelen sorudur.
Yeni doğan bebeklerde beslenme çok büyük önem taşır. Artık dünyaya gözlerini açmış olan bebeğin temel ihtiyacı olan beslenmeyi anneyi emerek sağlaması gerekir.
Bebeğinize banyo yaptırmadan önce gerekli olan tüm malzemeleri yanınızda hazır etmeniz işinizi inanılmaz kolaylaştırır.
Bebekler dişlerinin yeni çıktığı dönemde bazen bebekler oyun oynadığı zanneder. Ve annenin meme ucunu ısırabilir. Bu durumda aşırı tepki vermek veya gülmek bebeğin bu hareketi daha sık ve daha şiddetli yapmasına neden olabilir.
Özellikle çalışan annelerin en büyük dertlerinden biri “sağdığım sütü nasıl saklayacağım ve hadi sakladım eve nasıl getireceğim” konusudur.
Tatile giderken çocuk doktorunuzdan mutlaka yanınızda olması gereken acil çanta için gereken ilaçları reçete isteyin. Bunlar ne olabilir; Ateş düşürücü, Ateş ölçer,
Annelerin bebeklerini emzirme dönemlerinde en fazla sorun yaşadığı şey göğüs tahrişleridir. Meme uçlarında biriken sütler, belli bir dönemden sonra iltihaplanmalara yol açar.
Yanık, herhangi bir ısıya yada ısı üreten reaksiyona maruz kalma sonucu vücut dokusunda oluşan hasarlara denilmektedir.
Hamilelik, bir anne için hayatının en önemli kısımlarından birisidir. Çünkü normal zamanlarda 1 can taşıyan anne, hamilelik döneminin gelmesi ile birlikte kendi canının yanında küçük bir embriyo canı da taşımaya başlamaktadır.
Gebeliğin başlangıcına, embriyonun rahim duvarına tutunmasından itibaren salgıladığı beta-hCG hormonu ve vücutta yarattığı etkiler damgasını vurmaktadır.
Anne sütü 2 yaşına kadar bebeğin temel besinidir. EK gıdalar 6. Aydan sonra anne sütüne ek olarak verilir.
Bebekler dördüncü aydan sonra yavaş yavaş, anne sütünün yanında ek gıda maddelerine, daha koyu kıvamlı ve bebeği daha uzun süre tok tutacak besinlere ihtiyaç duymaya başlar.
Bebeğimiz ilk ek gıdaya başladığında 7. ay civarında kahvaltıya başlanır. Yumurtanın sadece sarısını verebilirsiniz. Önce çay kaşığının ucuyla vermeye başlayın. Yavaş yavaş ilerleyin, 1 hafta sonunda 1 yumurtanın sarısını yesin bebeğiniz.
Bebekler ek gıdaya başladıktan sonra su içmeye de başlarlar. Önce 1-2 küçük kaşıkla başlanmalı. Verdiğiniz ek gıda miktarı kadar su verebilirsiniz.
Her anne baba için çok sıkıntılı bir durumdur. Özellikle 8-9. ayda başlayıp, okul çağına kadar süren bir durum olabilir. Çocuğun yeme isteği büyüme hızına Ve kişisel durumuna göre belli dönemlerde değişse de, 1-2 yaş arası iştahın en düşük olduğu zamanlardır.
Pütürlü besinlere geçme zamanı geldi. Bebeğiniziniz ek gıdaya geçtiği ilk dönemlerde, yemekleri öğütemeyeceği ya da yemeklerin boğazına kaçacağı korkusuyla biraz korumacı davranıyorsunuz.
Bebeğiniz için hazırladığınız yemeği doğru şekilde çözüp yeniden ısıtarak, bakteri üremesini engelleyebilirsiniz. Bu işlemi doğru uygulamanız gerekir.
Bebeğinize uygun bir mama sandalye alın. İlk denemeleri yapana kadar siz yemek yerken bebeğinizde sizinle aynı sofrada meme sandalyesinde sizi izlemesine imkan verir.
Bebeklere peynir başlarken tuzsuz ve yumuşak peynirler tercih edilmeli, hatta akşamdan temiz su içinde bekleterek sabah tuzun daha azalması ve peynirin yumuşaması sağlanabilir.
Özellikle ek gıdaya geçme döneminizde bebeğinizin kendi kendine yemesini destekleyen BLW yöntemini uygulamak isterseniz; Parmak gıda nedir? nasıl hazırlanmalıdır?
Blw; bebeğin kendi kendine beslenmesini destekleyen alternatif bir yöntemdir. Ek gıdaya geçiş sürecinin eğlenceli şekilde devam etmesine blw çok büyük katkı sağlayacaktır.
BLW, bebek ve çocukları ek gıdaların onların gözünde yepyeni olan dünyası ile tanıştırmak için harika bir yol… Bir yandan da çeşitli alternatifler sunmak gerektiren bir yöntem…
Bebeklerimiz doğdukları an itibariyle anne sütü ve emzirme de bazılarımız sıkıntı çekiyor bazılarımızda rahat rahat emzirmeye devam ediyor. Tam her şey yoluna girmişken adından Ek Gıdaya Geçiş sorun olarak karşımızda.
Kundak yapmanın yararları ve zararları tamamen nasıl bir kundak yaptığınıza bağlı olarak değişiyor ve doğru şekilde yapılan kundağın yararları zararlarından daha fazla. Ancak klasik olarak uygulanan kundağın bebeğinize zarar verebilme ihtimali oldukça yüksek.
Bebeklerin gelişimindeki en önemli konulardan biri anne babasıyla uyuyan bebeğin yatağını ayırmak. Bebeğin odasının ayrılmasında bir alt ve üst sınır belirlenerek ona göre hareket edilmesi gerekir.
Uygun bir diş kaşıyıcı (ürünün plastik ve boyalı olmamasına dikkat edin) ya da havuç gibi çiğ sebzeler bebeğinizi rahatlatabilir. Bazı bebekler için en güzeli kendi parmaklarını kullanmaktır. Bebeğinize kemirmesi için bir şey verirseniz, akciğerlerine kaçırmaması için oturur pozisyonda olmasına dikkat edin ve mutlaka yanında bulunun.
Ağlayanbir bebeğiniz varsa onu nasıl sakinleştirmeliyiz? Bu video da bu sorunuzun cevabını alacaksınız.
Bebeğiniz olduktan sonra dışarı çıkmak için tüm malzemelerinizin yanınızda olması anneyi çok rahatlatır. Bebekken dışarı çıkarken yanınıza yedekli pekçok şey alınır.
Bebekler ilk yıl belli düzende yaşamayı çok severler. Özellikle aynı sırayla yapılan etkinlikler Bebeğin kendisini güvende hissetmesine neden olacaktır.
Bebek giysileri seçerken kullanışlı ve rahat olmasına dikkat edin, modayı ikinci plana atın. Sentetik malzemelerden yapılan giysiler bebeğin cildini tahriş edebilir. Her zaman yumuşak, kolay giydirilip çıkarılabilen ve düğme kullanılmayan giysileri tercih edilmelidir.
Yeni doğan bebek, ev halkı ve özellikle anne için yeni bir yaşamdır. Bebeklerin ilk günlerde genel olarak uyumak, emmek, kaka ve çiş yapmak dışında fazla bir eylemleri yoktur. Sadece yeni tanıştığı bu dünyayı keşfetmeye başlayarak, onun için çok yeni olan yaşamayı öğrenmeye çalışır.
Bazı ebeveynler, bebeğin kusmuğuyla boğulması korkusu yüzünden bebeklerini sırt üstü yatırmayabilir. Bu görüşe sahip anne babalar, bebeklerini yüz üst yatırmayı tercih edebilir.
Yeni doğan erkek bebeğin altı değiştirilirken, kakasını yaptıysa önce poposunu temizlemekte ve daha sonra temiz tarafa geçmekte yarar vardır.
Çatlaklardan meme dokusuna bakteri geçişi sonucu meme iltihapları ve apseleri ortaya çıkabilir. Meme başı çatlakları oluştuğunda anne çok fazla acı duyduğu için bebeğini emzirmekte zorluk çeker.
Memenin bir bölümünde ya da başka bir deyişle süt kanallarının bir kısmında süt kalırsa buna süt stazı (süt birikmesi) denir. Genelde doğumun hemen arkasından, laktasyon döneminde gözlenir. Üretilen anne sütünün bebeğin tüketiminden daha fazla olduğu durumlarda ortaya (hiperlaktasyon) çıkar.
Hamilelikte önemli olan anne adayının çok kilo alacak şekilde beslenmesi değil, bebek için gerekli vitamin ve mineralleri karşılayacak şekilde bir beslenme listesine uymasıdır.
Bebeko.com.tr, anne adayları, anneler ve babaları, onlarla iletişime geçmek isteyen marka ve firmaları tek bir çatı altında birleştiriyor. Marka ve firmaları en doğru hedef kitleye, anne, anne adaylarını ve babaları da en doğru ürün ve hizmete kavuşturuyor. Böylelikle hem ebeveynler hem de marka ve firmaların ihtiyaçlarını en kısa sürede ve en doğru şekilde karşılıyor.
Hedef kitleniz tam da bu sektör diyorsanız artık yeriniz burası! Hamilelik, doğum, anne, baba, bebek ve çocuk ihtiyaçlarına uygun hizmet ve ürün sağladığınız bu büyük sektörde artık ebeveynlere ulaşmaya çalışmanıza, doğrudan hedefe ulaşmayan yerlere yatırım yapmanıza gerek kalmadı. Artık bunları sadece, ayda binlerce ebeveynin ziyaret ettiği, marka ve firmaları tek tek inceleyip ulaştığı Bebeko.com.tr’de ücretsiz yer alarak yapabileceksiniz.
Bebeko.com.tr, hamilelik, doğum, bebek/çocuk bakımı, bebek/çocuk beslenmesi, ek gıda tarifleri gibi merak ettiğiniz her konuda uzman yazıları, videoları ve annelerin önerileri ile çocuklarla etkinlik bilgilerinden, doğum fotoğrafçılarına, hamilelik, anne, bebek, çocuk ihtiyaçlarına kadar birçok ürün ve hizmete kolayca ulaşabileceğiniz marka ve firmaları inceleyebileceğiniz büyük bir bilgi ve paylaşım platformu!
E-mail adresinizi bırakarak sitemizdeki güncel bilgilerden haberdar olun.
Bebeko.com.tr kullanıcıyı bilgilendirmek amacıyla içeriğini hazırlamaktadır. Sitede yer alan bilgiler doktor tedavisinin yerini tutamaz. Bu bilgiler şahsi tanı ve tedavi yöntemi olarak değerlendirilmemelidir. Sitedeki kaynaklardan yola çıkarak ilaç tedavisine başlanmamalı ve tedavi değiştirilmemelidir. Bu sitede yer alan yazılar kaynak gösterilmeden, kısmen de olsa kullanılamaz.
Copyright © 2018 - 2025. Bebeko.com.tr - Dijital Ebeveynlik Platformu. Her hakkı saklıdır.
İşleminiz Başarıyla gerçekleştirildi.
İşleminiz Başarısız oldu.