Merhaba ,
Fikirlerin bizim için önemli. Sana daha iyi hizmet verebilmemiz için aşağıdaki formu doldurabilirsin.
Ben Yaren AL AZAB Çocuk Gelişim Uzmanı ve Aile Danışmanıyım.Bugüne kadar birçok aile ve çocuk ile temas edip gelişimsel izlem süreçlerine rehberlik edebilme fırsatı yakaladım.Alanda ve Klinikte karşılaştığım bir çok aileden aldığım geri bildirimler ve aile öyküleri Pre- Parent sisteminin temelini atabilmemde bana bir ışık oldu.Pre-Parent Aile olmaya karar verdiğiniz andan başlayarak ebeveyn olduğunuz sürece kadar karşılaştığınız her probleme yönelik erken müdahale prensibi ile kısa sürede çözüm odaklı yaklaşımlarla size özgü oluşturulan uzman destek sistemidir.
Prematüre bebekler yüksek riskli yenidoğan grubunun en önemli kısmını oluşturmaktadır.
Bebeklik döneminde bilişsel gelişim biliş terimi içsel zihin sürecini tanımlamaktadır. Zihnin içindeki bir çok şeyi kapsayan geniş bir terimdir.
Psikanalitik kuramlar; Gelişimi temel olarak bilinçdışıyla ve duygularla açıklar. Davranış yanlızca yüzeysel bir özelliktir ve davranışı anlamak için zihnin sembolik işleyişi analiz edilmelidir
Bebeğinin beyninin doğumda ağırlığı, beynin yetişkinliğindeki ağırlığının yaklaşık olarak %25'dir.İkinci doğum gününde, bu oran yaklaşık %75 olur.
Riskli bebek kavramı çok geniş bir perspektifte ele alınmalı, geniş kapsamlı bir erken müdahale programı içermesi gereken bir kavramdır.
Bebeğinize düzenli bir uyku alışkanlığı kazandırmak istiyorsanız ilk başta karar vermeniz gerekir.
Bebeğinizi her zaman aynı şekilde yatırırsanız yumuşak olan kafa kemikleri yassılaşabilir. Bunu önlemek için de bebeğin değişik şekillerde yatırılması uygun olur.
Bebeğin 6 – 12 ay arasında; birden yabancılardan, hatta bakıcı veya amca, dayı gibi o zamana kadar tanıdık olan yüzlere karşı tepkili olmaya başladığını fark edeceksiniz.
Bebeklerin ihtiyacı olan uyku süreleri Yenidoğan: Çoğu yenidoğanlar 16 – 18 saat uyur. Bazıları sık sık uyanırken bazılarının 4 – 6 saati bulan uykusu vardır.
Bazı bebekler vardır; doğumdan hemen sonra eve geldiklerinde ya tüm ev halkına hükmeder, istediğini yaptırır, ya da söz dinleyen bir bebek olurlar.
Gelişimsel değerlendirmelerde amaç olası bir nörolojik, genetik, metabolik ya da çevresel nedenlere bağlı hastalıkları erken tanıyabilmek; eğitsel dezavantajlı çocuklara erken müdahale olanağı sağlamaktır.
1986 yılında İngiliz Pediatri Birliği gelişimsel değerlendirmelerin her sağlam çocuk muayenesinde yapılmamasını, ancak gelişimsel öykü alınmasını,
Bebeklik dönemi 0-2 yaş sürecini kapsar.Doğum öncesi , sonrası ve doğum sırasında yaşanan süreçler var olan bebeğin gelişimsel düzeyindeki yeterliliğini etkilemektedir.
Bebeklik dönemi fiziksel, mental ve sosyal gelişimini kapsamakta ve beslenme, sağlık, zihinsel gelişim ve çocukların sosyal iletişimleri için gerekli tüm girişimleri içermektedir.
Gelişimde ‘dönem’ kavramı, belirli yaşlarda ayırıcı özellikleri olan aşamaları anlatmak amacıyla kullanılır. Belirli zaman dilimleri içinde belirli özellikler öne çıkar.
Prematüre bebek; Gebelik sürecinin in 37.haftasında önce sonlandığı durumda doğan bebeklere denir. Normal gebelik süresi 38-42 hafta arasındadır.
Otizm nörogelişimsel bir bozukluk olarak tanımlanan doğuştan getirilen sosyal iletişim eksikliği belirtilerinin ön planda yer aldığı bir rahatsızlıktır.
Bebeğinizin sadece ilk iki yıl değil, ergenliğin sonuna kadar uzanan süreç boyunca büyüme ve gelişiminde en şaşırtıcı unsur hızdır.
Bebeko.com.tr, anne adayları, anneler ve babaları, onlarla iletişime geçmek isteyen marka ve firmaları tek bir çatı altında birleştiriyor. Marka ve firmaları en doğru hedef kitleye, anne, anne adaylarını ve babaları da en doğru ürün ve hizmete kavuşturuyor. Böylelikle hem ebeveynler hem de marka ve firmaların ihtiyaçlarını en kısa sürede ve en doğru şekilde karşılıyor.
Hedef kitleniz tam da bu sektör diyorsanız artık yeriniz burası! Hamilelik, doğum, anne, baba, bebek ve çocuk ihtiyaçlarına uygun hizmet ve ürün sağladığınız bu büyük sektörde artık ebeveynlere ulaşmaya çalışmanıza, doğrudan hedefe ulaşmayan yerlere yatırım yapmanıza gerek kalmadı. Artık bunları sadece, ayda binlerce ebeveynin ziyaret ettiği, marka ve firmaları tek tek inceleyip ulaştığı Bebeko.com.tr’de ücretsiz yer alarak yapabileceksiniz.
Bebeko.com.tr, hamilelik, doğum, bebek/çocuk bakımı, bebek/çocuk beslenmesi, ek gıda tarifleri gibi merak ettiğiniz her konuda uzman yazıları, videoları ve annelerin önerileri ile çocuklarla etkinlik bilgilerinden, doğum fotoğrafçılarına, hamilelik, anne, bebek, çocuk ihtiyaçlarına kadar birçok ürün ve hizmete kolayca ulaşabileceğiniz marka ve firmaları inceleyebileceğiniz büyük bir bilgi ve paylaşım platformu!
E-mail adresinizi bırakarak sitemizdeki güncel bilgilerden haberdar olun.
Bebeko.com.tr kullanıcıyı bilgilendirmek amacıyla içeriğini hazırlamaktadır. Sitede yer alan bilgiler doktor tedavisinin yerini tutamaz. Bu bilgiler şahsi tanı ve tedavi yöntemi olarak değerlendirilmemelidir. Sitedeki kaynaklardan yola çıkarak ilaç tedavisine başlanmamalı ve tedavi değiştirilmemelidir. Bu sitede yer alan yazılar kaynak gösterilmeden, kısmen de olsa kullanılamaz.
Copyright © 2018 - 2025. Bebeko.com.tr - Dijital Ebeveynlik Platformu. Her hakkı saklıdır.
İşleminiz Başarıyla gerçekleştirildi.
İşleminiz Başarısız oldu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.Daha fazla bilgi için