Merhaba ,
Fikirlerin bizim için önemli. Sana daha iyi hizmet verebilmemiz için aşağıdaki formu doldurabilirsin.
14 Haziran 1993 Manisa doğumlu. İzmir Üniversitesi Psikoloji bölümünü 2016 yılında tamamladı. Ardından Dokuz Eylül Üniversitesi'nde pedagojik formasyon eğitimi aldı. PSK Danışmanlıkta psikolog olarak görev aldı. Şuan bir özel eğitim merkezinde psikolog olarak çalışmaktadır.
Eğitimler
Şizofreni hastası olan kişilerin gerçeklikle bağları kopuktur. Bu nedenle psikotik olarak adlandırılırlar. Şizofrenisi olan kişiler sıklıkla varsanı ve sanrılar yaşarlar.
Yeni doğmuş bir bebek sizin her söylediğinizi, yaptığınızı anlamayabilir ancak ona okuyacaklarınız ile birlikte bebeğinize iletişim kurmayı, dinlemeyi öğretirsiniz.
Her bakım veren, çocuğun ileride kendine ve topluma saygısı olan, mutlu, kendine güvenli, sorumluluk sahibi bir yetişkin olmasını ister.
Şiddet, saldırganlık ve zorbalık tüm kültürlerde yaygındır ve birbirlerine yakın kavramlardır. Saldırganlık günlük yaşamda çok sık kullanılmakla birlikte tanımlanmasında tam fikir birliği olmayan bir kavramdır.
Uyku çocukların hem biyolojik hem psikolojik gelişimi için önemlidir. Uyku sırasında çocuklarda büyüme hormonu salgılanır. Ayrıca düzenli bir uykuya sahip olan çocuklarda öğrenme daha hızlıdır ve hafızaları daha kuvvetlidir.
Yaygın gelişimsel bozukluklar, toplumsal etkileşimde ve iletişimde nitel bozulma ile davranış, ilgi ve etkinliklerde sınırlı, basmakalıp ve yineleyici örüntü özelliklerini içerir.
Bu tip kişiliğe sahip olanlar acımasız, zevk düşkünü, sorumluluk duygusu taşımayan, agresif, ben merkezci, kontrolsüz, deneyimlerinden ders almayan, tekrarlayan cezalandırmalara rağmen yanlış davranışlarını değiştirmeyen,
Psikolojik hastalıklar, kişilerin yaşamını devam ettirmesinde zihinsel ve duygusal yönden engel olan davranış ve duygu bozuklukları olarak nitelendirilebilir.
Her annenin hayali çocuklarını en sağlıklı şekilde beslemek ve büyütmektir. Bu yüzden insanlık tarihi boyunca emzirmek toplum tarafından büyük ilgiye ve övgüye maruz kalmıştır.
Fobi bir olay durum ya da nesne karşısında aşırı derecede korkmak olarak ifade edilir. Fobi kelimesi Yunan mitolojisindeki Phobo (korku tanrısı) ‘dan gelmektedir.
İnsanlar, ruh dünyaları en karmaşık yapıya sahip varlıklardır. Nerede, ne zaman ve nasıl davranacaklarını kestirebilmek çok güçtür.
Bu tip kişiler asosyal, içe dönük, yalnız, soğuk, mesafeli kişilerdir. Yakın ilişkileri sevmez ve zahmetli bulurlar. Evde bulundukları vakitlerde odalarına kapanır, misafirlerin yanına çıkmazlar
Bu tip kişiler ilgiye açtır ve hiç doymazlar, kaprislidirler, kolay tahrik olurlar; görmezden gelinmeye tahammül edemezler; aşarı abartılı, renkli giyinir ve makyaj yaparlar; tepkileri ve mimikleri de aynı şekilde abartılıdır.
Obsesif kompulsif bozuklukta (OKB) klinik tabloya obsesyonlar ve/veya kompulsiyonlar hakimdir. Obsesyonlar; irade dışı, ısrarcı ve zorlayıcı bir şekilde akla gelen; kişinin saçma ve mantık dışı bulduğu
Yakın ilişkilerden uzak durma, sosyal çevreden uzak durmaya çalışma, algısal çarpıklıklar ve olağan dışı, bizar, garip davranışlar ile karakterize kişilik bozukluğudur.
Öğrenme; bilginin beyne ulaşması, bu bilginin anlaşılması, anlaşılan bu bilginin beyinde depolanması ve gerektiği zaman bilginin kullanılmasını içeren bir süreçtir.
aygı ve stres sık sık birbirleri yerine kullanılan iki kavram olsa da ikisi de birbirinden farklı anlamlara gelmektedir. Dış veya iç ortamdan kaynaklanan, vücutta tehdit algısı yaratan ve organizmanın çeşitli yerlerinde ortaya çıkan tepkilerle
Psikoloji, genel anlamda ruh bilimi olarak tanımlanmaktadır. Kişilerin duygu ve düşüncelerini, yaşadığı olaylar karşısında verdiği ve vermesi gerektiği tepkileri incelemektedir.
Psikoloji, insanların içlerinde yaşadığı ruhsal durumu ve bu duyguların dışa vurumunu inceleyen bir bilim dalıdır. Psikoloji, geçmiş ve geleceği harmanlayan bir ruh bilimidir.
Günümüzde çoğu insan, birkaç gün süren üzüntü ve kaygı halini depresyon olarak yorumlayabiliyor. Gerçekten bu durum böyle mi
Özgüven, bir kişinin kendini, duygularını tanıması, kendini sevmesi ve güvenmesi olarak tanımlanabilir.
Yeme bozuklukları ; Anoreksiya nevroza, bulimia nevroza ve tıkanırcasına yeme bozukluğu olarak üç başlık altında incelenir. Bireylerin normal olmayan yeme davranışları ve yemekle ilgili düşünceleri vardır.
Psikologların belki de en sık karşılaştıkları sorulardan biri “Ben normal miyim?” sorusudur. Öncelikle bunun cevabını verebilmek için normal davranışlar nedir?
Bağlanma kuramı John Bowlby tarafından geliştirilmiştir. Bağlanma bebek ile ona temel bakım veren kişi arasındaki bağa denir.
Ruh sağlığı, kişinin kendisi ve çevresiyle sürekli olarak uyum içinde olması olarak ifade edilebilir. Burada bahsedilen uyum, katı ve durağan olmayıp değişken ve esnektir.
Aile eğitimin en temelidir. İlk eğitim aileden alınan eğitim ile başlamaktadır. Peki eğitim nedir?
Cinsellikle ilgili neyin normal neyin anormal olduğu ile ilgili düşünceler zaman içinde ve kişiden kişiye değişiklik gösterebiliyor.
Eğitimde bireylerin gelişim düzeylerini, ilgilerini, ihtiyaçlarını, yeteneklerini, içinde bulundukları durumları belirlemeye yardımcı olan her türlü tekniğe bireyi tanıma teknikleri denir.
Dünya üzerinde yüz milyonlarca insan hayatlarının bir döneminde ruhsal problem yaşıyor. Ancak kimileri hastalıklarını gizlemeye çalışıyor, ihmal ediyor.
Bebeko.com.tr, anne adayları, anneler ve babaları, onlarla iletişime geçmek isteyen marka ve firmaları tek bir çatı altında birleştiriyor. Marka ve firmaları en doğru hedef kitleye, anne, anne adaylarını ve babaları da en doğru ürün ve hizmete kavuşturuyor. Böylelikle hem ebeveynler hem de marka ve firmaların ihtiyaçlarını en kısa sürede ve en doğru şekilde karşılıyor.
Hedef kitleniz tam da bu sektör diyorsanız artık yeriniz burası! Hamilelik, doğum, anne, baba, bebek ve çocuk ihtiyaçlarına uygun hizmet ve ürün sağladığınız bu büyük sektörde artık ebeveynlere ulaşmaya çalışmanıza, doğrudan hedefe ulaşmayan yerlere yatırım yapmanıza gerek kalmadı. Artık bunları sadece, ayda binlerce ebeveynin ziyaret ettiği, marka ve firmaları tek tek inceleyip ulaştığı Bebeko.com.tr’de ücretsiz yer alarak yapabileceksiniz.
Bebeko.com.tr, hamilelik, doğum, bebek/çocuk bakımı, bebek/çocuk beslenmesi, ek gıda tarifleri gibi merak ettiğiniz her konuda uzman yazıları, videoları ve annelerin önerileri ile çocuklarla etkinlik bilgilerinden, doğum fotoğrafçılarına, hamilelik, anne, bebek, çocuk ihtiyaçlarına kadar birçok ürün ve hizmete kolayca ulaşabileceğiniz marka ve firmaları inceleyebileceğiniz büyük bir bilgi ve paylaşım platformu!
E-mail adresinizi bırakarak sitemizdeki güncel bilgilerden haberdar olun.
Bebeko.com.tr kullanıcıyı bilgilendirmek amacıyla içeriğini hazırlamaktadır. Sitede yer alan bilgiler doktor tedavisinin yerini tutamaz. Bu bilgiler şahsi tanı ve tedavi yöntemi olarak değerlendirilmemelidir. Sitedeki kaynaklardan yola çıkarak ilaç tedavisine başlanmamalı ve tedavi değiştirilmemelidir. Bu sitede yer alan yazılar kaynak gösterilmeden, kısmen de olsa kullanılamaz.
Copyright © 2018 - 2024. Bebeko.com.tr - Dijital Ebeveynlik Platformu. Her hakkı saklıdır.
İşleminiz Başarıyla gerçekleştirildi.
İşleminiz Başarısız oldu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.Daha fazla bilgi için