Ek Gıda Malzemeleri;
- 1 küçük muz
- 1 yemek kaşığı ev yapımı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tam pirinç unu
- Su
Ek Gıda Yapılışı;
- İlk olarak tam pirinç ununa 1 çay bardağı kadar su koyarak karıştıra karıştıra muhallebi kıvamına getirelim bir kenarda soğusun.
- Yoğurt ve muzu ezerek karıştıralım.
- İçine tam muhallebimizi ekleyelim ve karıştıralım eğer eliniz de varsa organik vanilya tozu kullanabilirsiniz yoksa gerek yok.
Uyarı;
- Tarifin orjinalinde şeker var, mısır ve pirinç nişastası var. Biz şeker kullanmıyoruz, meyvenin kendisini kullanıyoruz.
- Bir kavanoz da sadece %20 oran da muz , %30 oranda yoğurt , geri kalanı da şeker , nişasta , koruyucu içeriyor
- Bu tariften 2 tane yapabilirsiniz.
- Aynı gün için de tüketmeye özen gösterin lütfen.
- Evet zor zamanlarımız da bu kavanoz mamalar kurtarıcı olabilir ama bakın işte bu kadar kolay ve pratik.
- Hiç bir şey yoksa anne eli değerek, çocuğunuzun ne yediğini biliyor oluyorsunuz
Kadriye Altınbaşak
Mutfakta Bebek Var