Merhaba ,
Fikirlerin bizim için önemli. Sana daha iyi hizmet verebilmemiz için aşağıdaki formu doldurabilirsin.
EĞİTİM
İŞ DENEYİMLERİ
Bir çok danışan anne ve takipçi anne ile yaptığım görüşmelerde/yazışmalarda annelerin sıklıkla söylediği şey “Benim bebeğim uykuyu sevmiyor.”
Bebeğime uyku eğitimi vermek için gece emzirmesini yada emzirmeyi sonlandırmam şart mı?
Bebeğime uyku eğitimi vermek için odasını ayırmam şart mı?
Destekli uyku denilen hadise; bebeğin kendi kendine uyumayı bilmemesi, emmeden, sallanmadan, kucakta gezdirmeden, pilates topunda zıplatmadan vb. gibi şeylerin yapılmadan asla uykuya dalamaması durumudur.
Bebekler için güne başlama ve gece uykusuna yatma saati kaç olmalı şeklinde sorular alıyorum.
Çocuğunuzun çevresindeki diğer çocuklara karşı vurma, ısırma, oyuncaklarını kırma gibi davranışlar sergilediğini gözlemliyorsanız, bu noktada sağlam durmalı ve sağlıklı sınırlar koymalısınız.
Bebeğinizin gerek oynadığı oyunlarla, gerekse fiziksel olarak kazandığı emekleme gibi yeni becerileri sayesinde, oldukça hızlı bir gelişim göstermeye başlar.
Bebeğim kendi kendine uyuyor ama bir de uyusun diye başında beklemek olmasa. Bebeklerimiz uyusun diye başında beklemek neden bize yanlış geliyor?
Yeni doğmuş bebekler 1. Ayın sonunda artık ışığı algılamaya başlar. Bu durumda gece gündüz farkını da yavaş yavaş öğretebiliriz nasıl mı?
15.Aydan sonra çocuklar yoğun bir kimlik savaşı içine girerler. Bu dönemde söylenenin tam aksini yapma gibi istenmeyen davranışlar, sıklıkla gözlemlenebilir.
Bir çok ebeveynden bu konuda mesaj alıyorum. Bebeğime ne zaman yastık kullanmaya başlamalıyım?
Bebeğinizde dönem dönem meydana gelen ağlama nöbetleri, sizi oldukça tedirgin edebilir.
Çocuğunuzun uyku düzeni, bu dönemde hiç olmadığı kadar sorunlu olabilir.
Çocuğunuzun içerisinde bulunduğu yaş grubunda, sınırlar oldukça önemli bir yer tutar. (15. Ay ve sonrası)
Bebeğinizin kazandığı yeni becerilerinin uykuya etkisi olduğunu biliyor musunuz?
Bebeğinizde/Çocuğunuzda yaşanan bir uyku sorunu varsa aşağıdaki sebepler var mı buna bakmak sorunu çözebilmek adına ilk adım olacaktır.
Sağlıklı uyku alışkanlığı edindirme noktasında danışanlarım da dahil olmak üzere bir çok ebeveynin bana sorduğu soru odayı ne zaman ve nasıl ayırmalıyım?
Çocukların uyku düzenleri neredeyse 2 yaşına kadar normal ilerlerken, 2 yaşına yaklaştıkça uyku problemleri artmaya başlayabilir.
Çocuğunuzun mesane kaslarının çişini, kakasını tuvalete kadar tutabilecek düzeye gelip gelmediğini anlamak için şuna bakmalısınız;
Sağlıklı tuvalet alışkanlığı kazandırma konusu sadece tuvalet eğitimi değildir.
Bebeğinizin cildinde çeşitli formlarda döküntüler meydana geliyorsa, alerjik egzama durumu yaşıyor olabilirsiniz.
Bebeğiniz henüz dış dünyaya gelmeden geçirdiği 9 aylık dönem içerisinde, milyarlarca sinir hücresi üretilir.
Danışanlarım da dahil olmak üzere gözlemlediğim bu konu üzerine yazmak istedim. Bebeklerin çit içinde tutulması bana çok faydalı gelmiyor.
Her bebek kendine özgü özellikler ile dünyaya gelir. Bununla beraber, erken dönemdeki deneyimler sağlıklı bir sosyo-duygusal gelişim için çok önemlidir.
Eğer çalışmıyorsanız, bebeğinizle en çok ilgilenen kişi muhtemelen sizsiniz. Bu nedenle, bebeğinizin size oldukça bağlı olması normal.
Bebeğinizin soyut düşünme yeteneği, bu noktada (1 yaş) henüz gelişmiş durumda değildir.
Bebeğinizin gün içerisinde yaptığı faaliyetler, fiziksel aktiviteler, tükettiği gıdalar, gün boyunca büründüğü ruh hali ve uyku saatleri gibi değişkenler
Eğer bebeğiniz gündüz uykularını 45dk. dan az uyuyorsa bunun adı felaket uykusudur.
Bebeko.com.tr, anne adayları, anneler ve babaları, onlarla iletişime geçmek isteyen marka ve firmaları tek bir çatı altında birleştiriyor. Marka ve firmaları en doğru hedef kitleye, anne, anne adaylarını ve babaları da en doğru ürün ve hizmete kavuşturuyor. Böylelikle hem ebeveynler hem de marka ve firmaların ihtiyaçlarını en kısa sürede ve en doğru şekilde karşılıyor.
Hedef kitleniz tam da bu sektör diyorsanız artık yeriniz burası! Hamilelik, doğum, anne, baba, bebek ve çocuk ihtiyaçlarına uygun hizmet ve ürün sağladığınız bu büyük sektörde artık ebeveynlere ulaşmaya çalışmanıza, doğrudan hedefe ulaşmayan yerlere yatırım yapmanıza gerek kalmadı. Artık bunları sadece, ayda binlerce ebeveynin ziyaret ettiği, marka ve firmaları tek tek inceleyip ulaştığı Bebeko.com.tr’de ücretsiz yer alarak yapabileceksiniz.
Bebeko.com.tr, hamilelik, doğum, bebek/çocuk bakımı, bebek/çocuk beslenmesi, ek gıda tarifleri gibi merak ettiğiniz her konuda uzman yazıları, videoları ve annelerin önerileri ile çocuklarla etkinlik bilgilerinden, doğum fotoğrafçılarına, hamilelik, anne, bebek, çocuk ihtiyaçlarına kadar birçok ürün ve hizmete kolayca ulaşabileceğiniz marka ve firmaları inceleyebileceğiniz büyük bir bilgi ve paylaşım platformu!
E-mail adresinizi bırakarak sitemizdeki güncel bilgilerden haberdar olun.
Bebeko.com.tr kullanıcıyı bilgilendirmek amacıyla içeriğini hazırlamaktadır. Sitede yer alan bilgiler doktor tedavisinin yerini tutamaz. Bu bilgiler şahsi tanı ve tedavi yöntemi olarak değerlendirilmemelidir. Sitedeki kaynaklardan yola çıkarak ilaç tedavisine başlanmamalı ve tedavi değiştirilmemelidir. Bu sitede yer alan yazılar kaynak gösterilmeden, kısmen de olsa kullanılamaz.
Copyright © 2018 - 2025. Bebeko.com.tr - Dijital Ebeveynlik Platformu. Her hakkı saklıdır.
İşleminiz Başarıyla gerçekleştirildi.
İşleminiz Başarısız oldu.