FİRMA KAYIT
Geri Bildirim
Gebelikte 28. hafta

Hamilelikte (Gebelikte) 28. Hafta

1906

Bu haftanın sonunda bebeğinizin boyu yaklaşık 36 cm. ve ağırlığı 1050 (750-1680) gram!

Üçüncü trimesterde ikinci trimesterde olduğunuz kadar rahat olamayabilirsiniz. Bacak krampları, basur, varisler, kaşıntılı cilt çatlakları, bel ağrıları, ayağınızda şişmeler, mide yanması, hazımsızlık bu trimesterde nispeten daha sıktır. Bu belirtilerin hemen tümü çeşitli şekillerde tedavi edilebilir. Doktorunuza danışın.

Bu haftalarda eşinizin masaj yapması sizi oldukça rahatlatabilir.

Kış dönemi gripal enfeksiyonlara duyarlılığın arttığı bir dönem olmakla beraber "soğuk algınlığı" her mevsimde ortaya çıkabilir. Bağışıklık sistemini güçlendirici bir madde olan C vitaminini içeren çilek, portakal suyu, kivi ve brokoli gibi gıdaları (mevsimine göre) bolca tüketmelisiniz.

Gebelik döneminde grip aşısı bir zorunluluk olmamakla beraber bu aşıyı olmanızda bir sakınca bulunmamaktadır. Bu aşının içerdiği virüsler geçen senenin en salgın olan virüslerinin zayıflatılmış şekilleridir.

hamilelikte beslenme önerileri

Bu Hafta Bebeğinizde Oluşan Değişiklikler

Bebeğiniz inanılmaz bir hızla büyümeye devam ediyor. Kaşları ve kirpikleri çoktan oluştu, saçı uzamaya devam ediyor. Gözler tümüyle işler durumda. Bebeğiniz yağ depolarını oluşturmaya başladı ve ağırlığının %2-3'ü yağ dokusu depolarından oluşuyor. Rengi nedeniyle kahverengi yağ dokusu adı verilen bu depo doğduktan sonra bebeğinizin vücut ısısını ayarlamada önemli görevler üstlenir.

Akciğerler solunum yapabilme özelliklerini kazandılar ancak bu gebelik haftasında doğan bebeklerde surfaktan adlı maddenin yetersiz olması nedeniyle solunum problemleri oluşabilir.

Jinekolog Dr. Kağan KOCATEPE
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı