Kabağı sevmeyenimiz yoktur diye düşünüyorum. Ama bu haliyle , kabak sevmeyen babam bile yediğine göre sevmeyenlere denettirebilirsiniz.
Şipşak ve lezzetli
Malzemeler
- 3 orta boy kabak
- 1 büyük soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı pirinç
- Sarımsak
- Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Soğanları su ile kavuralım. Sonrasında salçayı ilave ederek güzelce kavuralım. Dilerseniz domates de ekleyebilirsiniz. Kabakları, baharatlarını, pirincini koyalım ve üzerine 1-1,5 su bardağı kadar su ekleyelim. Orta ateşte pişirelim. Üzerine dereotu/maydanoz çok yakışıyor.
Afiyetler olsun.
Neşe Uğur
Diyestisyen