FİRMA KAYIT
Geri Bildirim
Çocuklarda Bağışıklığı Destekleyici Gıdalar
Çocuklarda Bağışıklığı Destekleyici Gıdalar

Çocuklarda Bağışıklığı Destekleyici Gıdalar

1046

Enfeksiyon mevsimi başladı, çocuklarımızı uygun şekilde beslemek onların çok daha az hasta olmasını sağlayacaktır.

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRMEK İÇİN ALINMASI GEREKEN GIDALAR

C VİTAMİNİ: C vitamini önemli bir antioksidan olup, turunçgiller başta olmak üzere yeşil yapraklı sebzeler, kapya biber, domates, bürüksel lahanası gibi sebzelerde de bulunur.

BALIK TÜKETİMİ, BALIK YAĞLARI: Omega 3 yağ asitleri vücuttaki kronik enfeksiyonu azaltır ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Çocukların haftada en az 2 kez balık tüketmesi gereklidir. Eğer haftada 2 kez balık tüketilemiyor ise mutlaka balık yağı kullanılmalıdır.

SARIMSAK, SOĞAN: Soğan ve sarımsaktaki sülfür bileşenleri, bu sebzelere antioksidan ve antiviral özellik sağlamaktadır. Bu sebzelerin sülfüründen yararlanmak için çiğ yenmesi önerilmektedir.

YETERLİ PROTEİN ALIMI: Çocuklar her sabah en az 1 adet yumurta tüketmelidir. Yumurta dışında kırmızı, beyaz et ve balık tüketilmesi önemlidir.

YOĞURT, KEFİR VE PROBİYOTİK GIDALAR: Yoğurt ve kefir içerdiği probiyotikler sayesinde bağışıklık sistemini destekler. Kefir ve yoğurt dışında turşu, boza, sirke, peynir de bu gruptadır.

GLUTATYON İÇEREN BESİNLER: Glutatyon bilinen en güçlü antioksidandır. Vücuttaki glutatyon miktarını artıran gıdalara örnek: sülfürlü sebzeler (soğan, sarımsak, brokoli, karnabahar, bürüksel lahanası, kabak)

KARAMÜRVER (SAMBUCUS NİGRA):

  • Sambucus nigra antioksidan, antiviral, antibakteriyel, antiltihap özelliği olan bir meyvedir.
  • Türkiye’de bu meyveden üretilen şurup ve tabletler bulunmaktadır.
  • Soğuk algınlığı, virüs enfeksiyonlarında etkili olduğu gibi, Bronşit tedavisinde de etkilidir.
  • Enfeksiyonun kendisinin tedavisine olan etkisi dışında öksürük, ateş, yorgunluk, boğaz ağrısı gibi semptomların azaltılmasına da yardımcı olur.

DOĞAL ANTİBİYOTİK, PROPOLİS

  • Arılar propolisi, kovanlarını mikroplara karşı korumak için kullanırlar.
  • Antibakteriyel, antivirüs ve anti mantar etkileri vardır.
  • Antioksidan özelliği birçok meyve sebzeye göre çok yüksektir.
  • Propolisi doğal, geniş etkili bir antibiyotik olarak tanımlayabiliriz
  • Tek başına etkili olan propolis, antibiyotiklerle kullanıldığında ANTİBİYOTİĞİN GÜCÜNÜ 100 KATA KADAR ARTIRIR.
  • Propolis kullanan hastalarda faranjit, bronşit, nezle ve rinit belirgin olarak azalır.
  • Bilimsel çalışmalara göre; Propolis, Soğuk algınlığı olan HASTALARIN İYİLEŞMESİNİ 2 KAT HIZLANDIRDIRIR.

AFRİKA SARDUNYASI KÖKÜ (PELARGONİUM SİDOİDES)

  • Bağışıklık sistemini uyarıcı etkisi mevcuttur.
  • Çocukları grip, soğuk algınlığına karşı korumaya yardımcı olur.
  • Hastalanmış çocukların hızlı iyileşmesini sağlar.
  • Antivirüs ve antibakteriyel etkinliği vardır.
  • Soğuk algınlığı dışında Farenjit, sinüzit ve bronşitte de etkilidir.
  • Solunum yollarındaki temizleyici tüycüklerin hareketini artırır.

BETA GLUKAN:

  • Beta-glukan tahılların, bakterilerin ve mantarların hücre duvarlarında doğal olarak oluşan bir maddedir.
  • Bağışıklık sistemi kuvvetlendirici özelliği ile bakteriyel enfeksiyonları ve ağız içi yaralarını iyileştirir.
  • Antiviral özelliği Domuz gribi gibi virüs enfeksiyonlarının tedavisinde etkilidir.
  • Alerji sistemindeki hücrelerin dengesini sağlayarak, alerjik hastalıkların tedavisine destek sağlar.
  • Beta glukan içeren yiyecekler yulaf, arpa ve diğer lifli gıdalar olarak sayılabilir.
  • Ayrıca beta glukan içeren besin takviyesi ilaçlar bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek için kullanılabilir.


Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı