Besin Alerjisinde Yoğurtsuz Yayla Çorbası Tarifi
Ek Gıda Malzemeler:
- 1/2 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı buğday unu
- 3 su bardağı su
- Zeytinyağı
Ek Gıda Hazırlanışı:
- Ayıklanıp yıkanmış olan pirinçleri 2 bardak suda haşlayın.
- Ayrı bir kasede 1 bardak su ve buğday ununu karıştırın.
- Sonrasında bu karışımı pirinçlerin içerisine ilave edin.
- Buğday alerjisinde pirinç unu da tercih edebilirsiniz.
- Çorbanızı 10 dk kaynattıktan sonra üzerine zeytinyağı ve baharat ilave ederek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Kaynak: Alerji Dostu Tarifler Kitabı
Ecem Tuğba Özkan
Beslenme ve Diyetetik (Diyetisyen)