Bu aralar favori kahvaltım olacak tuzlu yulaf lapasıyla tanıştırayım sizleri. Akşam pinterestte dolaşırken daha farklı versiyonlarını görünce ben de bu sabah kendime göre uyarladım. Enfes oldu.
Hemen tarifi bırakıyorum.
Malzemeler
- 2 yemek kaşığı yulaf
- 1/2 çay bardağı su
- 1/2 çay bardağı süt
- 2 küçük dilim hindi füme
- 2 ince dilim kaşar peyniri
- Tuz, zerdeçal, karabiber, kırmızı biber, kekik, köri ( tamamen size kalmış)
Hazırlanışı
- Tavaya yulaf,süt,su ve baharatları ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Toplanmaya başladığında dilimlediğimiz hindi füme ve kaşarları ekliyoruz. Biraz daha karıştırdıktan sonra koyulaşınca altını kapatıyoruz.
- Üzerini süslemesii tamamen size kalmış.
- Yumurta ve avokado çok yakışıyor. Ayrıca tokluk süresini uzatıyorlar. Afiyet olsuun!
Neşe Uğur
Diyestisyen