Çikolatalı suflelerin aşığı olarak birde tuzlusunu denemek istedim bu akşam için. Biz çok sevdik umarım siz de seversiniz.
Hazıelanışı
- 1 TK tereyağı tavada eritiyoruz.
- 1,5 YK tam buğday unu kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- 1 ÇB sütü yavaş yavaş güzelce karıştırarak ekliyoruz.
- Kabarcıklar oluşunca altını kapatıyoruz.
- 1 adet yumurtanın sarısını, 1 dilim kaşar rendesi, 1 dilim peynir rendesi, tuz ve karabiberi ekleyerek soğumaya bırakıyoruz. Bu sırada yumurtanın beyazını da bulut şeklinde mikserle köpürtüyoruz.
- Karışımımıza alttan üste karıştırarak söndürmeden ekliyoruz.
- Yağladığımız sufle kaplarına bölüyoruz.
- 200 derecede yaklaşık 20 dk pişiriyoruz. Bu tariften iki kap çıkıyor.
Deneyen olursa afiyetler olsun.
Neşe Uğur
Diyestisyen