Cuma günü minik bir yolculuğum var ve ben yolculuklardaki atıştırmalıklara bayılıyorum. Bu yüzden bende tam buğdaylı grissini yaptım.
Hem çıtır çıtır hem çok pratik.
Malzemeler
- 2 SB tam buğday unu
- 1 TK kuru maya
- 1 SB ılık su
- 1 TK tuz
- 1 TK bal
- 2 YK zeytinyağı
Hazırlanışı
- Kuru mayayı ılık suda eritiyoruz.
- Bal, tuz ve yağı ekleyerek homojen bir karışım elde ediyoruz.
- Yavaş yavaş unumuzu da ekleyerek, hafif ele yapışan bir hamur olana kadar yoğuruyoruz.
- 30 dk dinlendiriyoruz.
- Daha sonrasında 1 cm kalınlığında açıp şeritler halinde kesiyoruz.
- Üzerlerine 1 yumurta sarısı sürüyoruz ve dilediğimiz gibi çörek otu, keten tohumu, susam, haşhaş ile süslüyoruz.
- Daha önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Ara öğünleriniz için minik bir parça peynirle güzel bir seçenek olabilir. Kalan küçük bir parça hamurdan da ekmek yaptım. Harika oldu gerçekten.
Neşe Uğur
Diyestisyen