FİRMA KAYIT
Geri Bildirim
Siyez Unlu Dereotlu Poğaca Tarifi
Siyez Unlu Dereotlu Poğaca Tarifi

Siyez Unlu Dereotlu Poğaca Tarifi

1774

Merhaba,

Bu sabahın güzeli uzun sabah kahvaltılarına yakışır, erimiş görüntüsüyle dereotlu poğaçalarımız.

Malzemeleri;

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı peynir altı suyu(opsiyonel)
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağ
  • 1/2 demet dereotu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar siyez unu(3-3,5 su bardağı)

İçi için; Kaşar/peynir
Üzeri için;1 yumurta

Hazırlanışı;

  • Tüm malzemeleri karıştırarak yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • İçerisine istediğiniz malzemeyi koyarak yuvarlak şeklini veriyoruz.
  • Üzerine yumurta sarısını da sürerek önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30 dakika- kızarana kadar-pişiriyoruz.

Afiyetler olsun


Diyestisyen