Evde kalan her türlü sebzelerinizi değerlendirebileceğiniz bir tarifle geldim. Biz severek yedik. Yanına da yoğurt ve salata ekledik.
Hamur için:
- 2,5 SB tam buğday unu
- 1 yumurta
- 1/2 ÇB su+1/4 ÇB zeytinyağı
- 1 YK yoğurt
- Tuz
İç harcı için:
- 1 patlıcan,1kabak,1 havuç
Üst harcı için:
- 1 yumurta
- 2 ÇB süt
- 1 YK yoğurt
- 2 YK tam buğday un
Hazırlanışı,
Hamur için önce sıvı malzemeleri sonra unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Kabımıza yayıyoruz.
İç malzemelerden patlıcan ve kabağı halka halka doğrayıp istediğimiz baharatlarla suyla beraber hafif soteliyoruz. Hamurun üzerine diziyoruz. Rendelenmiş havucu serpiştiriyoruz. (İstediğiniz sebzeleri kullanabilirsiniz)
Üzeri için hazırladığımız harcı da dökerek önceden ısıtılmış fırında 200 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.
Deneyen olursa şimdiden afiyetler olsun.
Neşe Uğur
Diyestisyen