Yine çok pratik, çok lezzetli bir seçenek tarifiyle geldim. Evde tek kalan sebzemiz patlıcan olunca değerlendirmek istedim.
Malzemeler;
- 4 adet patlıcan
Domates sos için;
- 3 adet rendelenmiş domates veya kışlık için hazırlanmış hazır domates sos
- 1 soğan
- 3 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
Beşamel sos için;
- 2 kaşık tereyağ
- 4 kaşık tam buğday un
- 2 su bardağı süt
- Tuz,
- Karabiber
Üzeri için;
- Kaşar peyniri rendesi
Hazırlanışı;
- Patlıcanları halka halka keserek tuzlu suda bekletiyoruz.
- Acı suyunu dökerek patlıcanları tepsiye diziyoruz.
- Hafif zeytinyağ ve tuz ile 10 dk kadar fırınlıyoruz.
- Bu sırada domates sosu hazırlıyoruz.Soğanı su ile soteleyip diğer malzemeleri ekliyoruz.
- Beşamel sosu hazırlıyoruz.Önce yağ ve unu kavurarak sütü yavaş yavaş ekliyoruz.
- Patlıcanların üzerine önce domates sos sonra beşamel sosu döküyoruz.
- 20-25 dakika kadar pişiriyoruz ve en son rendelenmiş kaşarı ekliyoruz.
Anlatımının daha uzun sürdüğüne bakmayın, yapımı gerçekten kolay
Afiyetler olsun
Neşe Uğur
Diyestisyen