Maya, karbonhidratları alkollere ve karbondioksite dönüştüren bir mantardır. Candida albicans, insan vücudunda bulunan en yaygın maya türüdür. Diğer bakteri ve mantarlarla bir arada bulunur, cilt ve gastrointestinal sistem dahil olmak üzere çeşitli yüzeylerde yaşar. Alerjilerin yalnızca küçük bir kısmı gıda alerjisidir ve maya alerjisi, gıda alerjilerinin yalnızca küçük bir bölümünü oluşturur.
Bir kişi, alerjisi olduğu halde maya tüketmeye devam ederse;
- Konsantrasyon güçlüğü,
- Duygudurum bozuklukları,
- Kulak enfeksiyonları ve daha fazlası gibi bir dizi belirti ve problemle karşılaşabilir.
Uzun vadeli etkiler ve hasarlar da meydana gelebilir.
Ecem Tuğba Özkan
Beslenme ve Diyetetik (Diyetisyen)