Bu akşamın yıldızı mantar köftesi. Evde kalan mantarları görünce değerlendirmek istedim bende. Ben çok severek yiyorum, eminim ki sizlerde çok seveceksiniz.
Malzemeler
- 250 gram mantar
- 1 küçük kabak
- 1 küçük soğan
- 1 avuç maydanoz
- 1 yumurta
- 3 YK tam buğday un
- Tuz, pul biber, karabiber, kimyon
Hazırlanışı
Mantarları ve maydanozları minik minik doğruyoruz. Kabağı rendeleyip suyunu süzüyoruz. Yumurta ve baharatları karıştırıp en son ununu ekliyoruz. Kaşık yardımıyla yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye koyuyoruz. 200 derecede kızarana kadar pişiriyoruz. Yanına da dilerseniz sarımsaklı yoğurtla.
Afiyetler olsun
Neşe Uğur
Diyestisyen