Hiç mütevazi olamayacağım bir tarifle geldim bugün. Bu kadar lezzetli olacağını yaparken bende düşünmemiştim çünkü.
Tart hamuru için;
- 1 su bardağı tam buğday un
- 50 gram tereyağı
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı şeker/pekmez
- 1 paket vanilin /vanilya özütü
-Şeftalili muhallebi için;
- 1 orta boy şeftali
- 4 hurma(tercihe bağlı)
- 1 su bardağı süt
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
Hazırlanışı
- Unu kaba döküyoruz. Üzerine yağı da ekleyerek birbirine yediriyoruz. Yumurta, şeker, vanilyayı da ekleyerek güzelce yoğuruyoruz. Buzdolabı poşetine koyarak dolapta 30 dakika bekletiyoruz.
- Yağladığımız muffin kapları yardımıyla küçük parçalara kopardığımı hamura şekil veriyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 10 dk kadar pişiriyoruz.
- Şeftaliyi ve ılık suda beklettiğimiz hurmaları blenderden geçiriyoruz.
- Süt, püre, nişastayı sos tenceresine alarak güzelce karıştırarak pişiriyoruz. Tatsız gelirse dilerseniz 1 tatlı kaşığı bal ekleyebilirsiniz.
- Pişirdiğimiz tart hamurlarına muhallebimizi paylaştırıp süslüyoruz. Soğuyana kadar dolapta bekletiyoruz.
Toplam olarak 13 adet çıktı ve adeti yaklaşık 90 kcal. Afiyetler olsun efenim, deneyin denettirin derim. Ve tabi denerseniz benim paylaşmayı da unutmayın.
Neşe Uğur
Diyestisyen