Merhaba,
Tam zamanıyken kirazlarınızı hazırlayın. Pratik ve lezzetli bir tarifim var. Yumuşacık iç dokusuyla umarım siz de seversiniz.
Malzemeler;
- 3 yumurta
- 1 kavanoz elmalı-muzlu püre (elma ve muz da kullanabilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı hurma özü
- 1/4 çay bardağı süt
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1/2 kase temizlenmiş kiraz
- 1,5-2 su bardağı un
Hazırlanışı;
- Tüm malzemeleri karıştırıyoruz.
- En son kirazları ekliyoruz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın kabımıza döküyoruz.
- 180 derecede 30-35 dakika içi pişene kadar pişiriyoruz.
- Kirazlardan dolayı içi daha yumuşak olacaktır.
- Yanında da bir kahveyle/çayla
Afiyetler olsun!
Neşe Uğur
Diyestisyen