FİRMA KAYIT
Geri Bildirim
Kasım Ayı Sebzeleri ve Faydaları
Kasım Ayı Sebzeleri ve Faydaları

Kasım Ayı Sebzeleri ve Faydaları

1349

Dün meyveleri yapmışken birde Kasım ayı sebzelerini paylaşmak istedim

  • Ispanak:
    • Mg sayesinde metabolizmayı hızlandırır. Folik asit içerir, hamileler için önemlidir. K vitamini sayesinde kemik sağlığını korur. Bağışıklığı güçlendirir.
  • Karnabahar:
    • Ca deposudur. Sinir sistemini kuvvetlendirir. Kabızlığa iyi gelir. Kolin kaynağı olduğundan beyin gelişimini destekler.
  • Brüksel lahanası:
    • Antioksidanlar ve fitokimyasallarla kansere karşı koruyucudur. Kemik yapısı için K vitamini sağlar .Bağışıklığı güçlendirir. İnflamasyonlarla savaşır.
  • Kereviz:
    • Bol miktarda su ve elektrolit bulundurur. İdrar yolu enfeksiyonlarının engellenmesine yardımcı olur.
  • Pırasa:
    • Antioksidandır. Kolesterolü düşürür. İdrar söktürücüdür. Kan dolaşımını düzenler. Şeker seviyesini düzenler.
  • Lahana:
    • Kilo vermeye yardımcıdır. Kalp sağlığını destekler. Sindirimi geliştirir. Toksinlerden arınmaya yardımcıdır.
  • Şalgam:
    • İştah açar. Sindirimi kolaylaştırır. Vücuttaki toksinleri atmak, kolesterolden uzaklaşmak, stresten kurtulmak için bolca yenip, suyu içilir.
  • Turp:
    • Solunum yollarına iyi gelir. Sindirimi kolaylaştırır. Diş, diş eti, sinir, saç ve tırnaklar için oldukça yararlıdır.


Diyestisyen