Dün meyveleri yapmışken birde Kasım ayı sebzelerini paylaşmak istedim
- Ispanak:
- Mg sayesinde metabolizmayı hızlandırır. Folik asit içerir, hamileler için önemlidir. K vitamini sayesinde kemik sağlığını korur. Bağışıklığı güçlendirir.
- Karnabahar:
- Ca deposudur. Sinir sistemini kuvvetlendirir. Kabızlığa iyi gelir. Kolin kaynağı olduğundan beyin gelişimini destekler.
- Brüksel lahanası:
- Antioksidanlar ve fitokimyasallarla kansere karşı koruyucudur. Kemik yapısı için K vitamini sağlar .Bağışıklığı güçlendirir. İnflamasyonlarla savaşır.
- Kereviz:
- Bol miktarda su ve elektrolit bulundurur. İdrar yolu enfeksiyonlarının engellenmesine yardımcı olur.
- Pırasa:
- Antioksidandır. Kolesterolü düşürür. İdrar söktürücüdür. Kan dolaşımını düzenler. Şeker seviyesini düzenler.
- Lahana:
- Kilo vermeye yardımcıdır. Kalp sağlığını destekler. Sindirimi geliştirir. Toksinlerden arınmaya yardımcıdır.
- Şalgam:
- İştah açar. Sindirimi kolaylaştırır. Vücuttaki toksinleri atmak, kolesterolden uzaklaşmak, stresten kurtulmak için bolca yenip, suyu içilir.
- Turp:
- Solunum yollarına iyi gelir. Sindirimi kolaylaştırır. Diş, diş eti, sinir, saç ve tırnaklar için oldukça yararlıdır.
Neşe Uğur
Diyestisyen