Bu sıcaklarda serin serin bir şeyler arayanlar bu tarif tam sizin için . Bu zamana kadar denediğim tüm soğuk çaylar arasında favorim oldu kendileri
Malzemeleri
- 3 üçgen dilim karpuz
- Yarım limon suyu
- 5-6 yaprak taze nane
- 1 poşet beyaz çay
- 2 poşet yaseminli yeşil çay
- 1 poşet kuşburnu çayı
- 200 ml kaynak su
- 800 ml su
Hazırlanışı
- Çaylarımızı su ile 10 dakika kadar demliyoruz.
- Karpuz+nane+limon suyunu blenderdan geçiriyoruz.
- Suyun içinden poşetleri çıkararak blenderdan geçirdiğimiz karışımı ve ekstra 800 ml suyu ekliyoruz.
- Soğumaya bırakıyoruz.
- İçerisine minik karpuz dilimleri, nane, limon dilimleri ekleyebilirsiniz.
- Daha tatlı bir lezzet sevenler ise balla tatlandırabilirsiniz.
- Akşamdan yaparsanız bir sonraki güne soğuması için daha uzun süreniz olur.
Afiyetler olsun
Neşe Uğur
Diyestisyen