Ara öğünlerde , kahvaltılarda değerlendirmelik galetaya ne dersiniz?
Hem pratik hem de aşırı lezzetli
Malzemeler
- 1 yumurta
- 1/2 çay bardağı süt
- 1/2 çay bardağı kefir
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Keten tohumu,çörek otu,zerdeçal
- 2 su bardağı kadar tam buğday un
- 1 yumurta sarısı,susam
Hazırlanışı
En son un olmak üzere tüm malzemeleri karıştırarak ele yapışmaz bir hamur elde ediyoruz. Açıp dilediğiniz şekli verebilirsiniz, benimkiler her ne kadar tam şeklinde olamasalar da. Üzerine yumurta sarısı sürerek, susam serpiştiriyoruz. Önceden ısıtılmış fırında,180 derecede 25-30 dk kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun. Küçük bir fikir yanına peynir ve domates ikilisi inanılmaz yakışıyor.
Neşe Uğur
Diyestisyen