Uzun zamandır aklımda olunca ben de bugün denemek istedim. Yapın,yaptırın diyorum. Harika oldu. Hemen tarifi buraya bırakıyorum.
Çiçekleri sabah erken saatlerde,tam olarak açık oldukları halleriyle toplamanız gerekiyor. Satın alacaklar için de pazarlarda bulabilirsiniz.
Malzemleri;
- 10 adet çiçek
- 1 küçük boy soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 orta boy domates
- Taze nane ve dereotu
- 2 çay kaşığı tuz
- Karabiber,kırmızıbiber
- 1/2 su bardağı pirinç/bulgur
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
Üzeri için;
- Sarımsaklı yoğurt veya limon
Hazırlanışı;
- Çiçekleri sirkeli suda bekleterek nazikçe yıkayalım.
- Küçük yapraklarını koparalım.
- Küp küp minik doğradığımız soğanları ve rendelenmiş sarımsağı su ile soteleyelim.
- Yıkadığımız pirinçleri ekleyelim ve kavuralım.
- Rendelediğimiz veya minik minik doğradığımız domatesleri ekleyelim.
- 1 su bardağı kadar su ,tuz ve baharatları da ekleyerek güzelce karıştırıp hafif pişirelim ve soğuması için bırakalım.
- Zeytinyağ ve doğradığımız taze nane ve dereotlarını ekleyelim.
- Çiçekleri dolduralım.Boyutlarına göre aldıkları iç harç miktarı değişecektir.
- Tencereye dizelim.Üzerlerine küçük bir tabak kapatalım ve yarılarına gelecek kadar tencereye su koyalım.
- Kapağını kapatarak kısık ateşte pişirelim.
- Çok çabuk pişiyorlar dikkat etmekte fayda var
- Dilerseniz yoğurtla dilerseniz limonla servis edebilirsiniz.
Afiyetler olsun
Neşe Uğur
Diyestisyen