Botanik açıdan hindistan cevizi, lifli, tek tohumlu kuru sert çekirdekli bir meyvedir. Çekirdekli meyve, tohumu saran sert bir dış tabakaya sahiptir. Hindistan cevizi, 60-70 yıla kadar her yıl 12-13 kez sürekli meyve veren, her yıl 30-75 hindistan cevizi veren çok yıllık bir bitkidir. Hindistan cevizi ceviz olarak sınıflandırılabilir. Bununla birlikte, hindistan cevizi, ağaç kabuklu yemiş alerjisi olan kişilerin duyarlı olduğu proteinlerin çoğundan yoksundur, bu nedenle ağaç yemiş alerjisi olan pek çok kişi, alerjik bir reaksiyon olmaksızın hindistan cevizini güvenle yiyebilir.
Hindistan cevizi alerjisi genellikle tıbbi öykü, fizik muayene ve gıda alerjisi testleri yapıldıktan sonra bir alerji uzmanı tarafından teşhis edilir. Hindistan cevizi alerjisinin tedavisi, hindistan cevizinin diyetten çıkarılmasıdır. Alerjik reaksiyondan kaçınmak için hindistan cevizi içeren gıdalardan tamamen kaçınmanız gerekir. Hindistan cevizi pek çok gıda ürününde bulunur, lezzet ve doku için eklenir. Hindistan cevizi içerme olasılığı en yüksek yiyecekler arasında granola barları, kurabiyeler, diğer tatlılar ve tahıllar bulunur.
Ecem Tuğba Özkan
Beslenme ve Diyetetik (Diyetisyen)