Karnabaharı sevdirmeyene bile yedirecek bir tarifle geldim. Hemen tarife geçiyorum.
- 1 karnabahar
Beşamel sos için;
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- Tuz, karabiber
Kıymalı harç için;
- Kıyma
- Baharat
Hazırlanışı
- Karnabaharı azıcık yumuşayana kadar haşlıyoruz.
- Güveçlerin tabanına paylaştırıyoruz.
- Kıymayı tavada pişirin. Ben sadece baharat ekledim. Dilerseniz soğan, domates/salça ekleyebilirsiniz.
- Kıymayı da güveçlere paylaştırıyoruz.
- Bu sırada beşamel sosu da yapıp en üste paylaştırıyoruz.
- 180 derecede 15 dakika kadar pişirip üzerine rendelenmiş kaşar serpiştirip kızarana kadar pişiriyoruz.
Ve taa daaa!
Neşe Uğur
Diyestisyen