FİRMA KAYIT
Geri Bildirim
Güveç Karnabahar Tarifi
Güveç Karnabahar Tarifi

Güveç Karnabahar Tarifi

724

Karnabaharı sevdirmeyene bile yedirecek bir tarifle geldim. Hemen tarife geçiyorum.

  • 1 karnabahar

Beşamel sos için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz, karabiber

Kıymalı harç için;

  • Kıyma
  • Baharat

Hazırlanışı

  • Karnabaharı azıcık yumuşayana kadar haşlıyoruz.
  • Güveçlerin tabanına paylaştırıyoruz.
  • Kıymayı tavada pişirin. Ben sadece baharat ekledim. Dilerseniz soğan, domates/salça ekleyebilirsiniz.
  • Kıymayı da güveçlere paylaştırıyoruz.
  • Bu sırada beşamel sosu da yapıp en üste paylaştırıyoruz.
  • 180 derecede 15 dakika kadar pişirip üzerine rendelenmiş kaşar serpiştirip kızarana kadar pişiriyoruz.
    Ve taa daaa!


Diyestisyen