Merhaba,
Bitmeden aşureler yapıldı. Allah herkesinkini kabul etsin. Şekersiz değil sadece daha az şekerli yapmayı tercih ettim, bazı şeylerin orjinal hallerini bozmamak gerek diye düşünüyorum. Kuru meyveler çok tatlı olduklarından dolayı az şekerli hali bile çok tatlı geldi bize.
Ben daha çok sütlü aşureyi seviyorum. Sütlü aşureyi bilenler var mıı? Süt,buğday,ceviz,yeşil elma ile yapılıyor.
Malzemeler
- 1 su bardağı buğday
- 1 su bardağı nohut
- 1 su bardağı kuru fasulye
- 7 adet kuru kayısı
- 5 adet kuru incir
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz/fındık karışımı
- 1 çubuk tarçın
- 3 yemek kaşığı şeker/bal/pekmez
- 3,5 litre su
Hazırlanışı
- 1’er su bardağı buğday, nohut, fasulyeyi geceden ıslatıyoruz.
- Ayrı ayrı haşlıyoruz.
- Buğday suyuna nohut,fasulye,minik minik doğradığımız meyveleri ekleyerek 1 saat kadar kaynatıyoruz.
- Ceviz, fındık karışımını ekliyoruz.Birazcık daha kaynatıp altını kapatıyoruz.
- Şekerimizi ekleyip karıştırıyoruz.
- 1 çubuk tarçını içine atarak,kapağını kapatıyoruz ve 10 dakika kadar bekliyoruz.
- Çubuk tarçını çıkarıp kaselere paylaştırıyoruz.
Afiyet olsun!
Neşe Uğur
Diyestisyen