En baştan uyarıp hiç ama hiç fit olmayan fırında sütlaç tarifim var bugün. Her zaman dediğimiz gibi “yasak yok, denge var”
Malzemeler
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 litre süt
- 1/2 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı su
Hazırlanışı
- Pirinçleri haşlıyoruz.
- Bu sırada soğuk süt ve şekeri şeker eriyene kadar karıştırıp kısık ateşe alıyoruz.
- Vanilyayı ekliyoruz. Haşlanan pirinçleri ekliyoruz.
- Bir kapta nişastayı suyla açıp bir yumurta sarısıyla güzelce çırpıyoruz.
- Kesilmemesi için sıcak sütten ekleyip, karıştırıp yavaş yavaş süte ekliyoruz.
- Hafif kıvam alınca kaplara paylaştırıyoruz.
- Kaselerin yarısına kadar tepsiyi suyla doldurup önceden ısıtılmış fırına atıyoruz.
- 200 derecede 15-20 dk kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyetler olsun.
Neşe Uğur
Diyestisyen