Ara öğünlerinde tuzlu bir şeyler yemeyi severlere, kahvaltıda ekmek üstü severlere. Nasıl olursa olsun “acuka” severleri burda mı? Hemen şöyle tarifi bırakıyorum, kahvaltıda farklı lezzet arayanlar için.
Malzemeler
- 5 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 5 yemek kaşığı zeytinyağ
- 4 diş sarımsak
- 1/2 çay bardağı galeta unu/kuru çekilmiş ekmek içi
- 1/2 su bardağı çekilmiş ceviz
- Karabiber, tuz, pul biber, susam, kimyon, kekik
Hazırlanışı
- Zeytinyağı ve salçaları kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Sarımsak, galeta unu ve cevizleri ekliyoruz kavurmaya devam ediyoruz.
- Baharatları ilave ediyoruz birkaç̧ dakika daha kavurduktan sonra soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuduktan sonra cam kavanozunuza doldurabilirsiniz.
Afiyetler olsun efenim, kızarmış ekmekle denemeyi unutmayın
Neşe Uğur
Diyestisyen