Merhabalar,
Peynirimizi de evde yapmayalım m?
Köy peyniri tarzı daha kıyır kıyır peynirleri sevenlerin bayılacığı tarzda oluyor kendileri
Malzemeleri;
- 4 litre günlük süt
- 1 çay bardağı elma sirkesi
- 2-3 yemek kaşığı tuz
- İsteğe göre maydanoz,dereotu,çörek otu,baharatlarla tatlandırabilirsiniz.
Hazırlanışı
- Sütü güzelce tahta bir kaşıkla havalandıra havalandıra kaynatıyoruz.
- Sirkeyi ve tuzu ekliyoruz.
- Karıştırarak 5-10 dakika bekletiyoruz.
- Süzgeç veya çendele yardımıyla süzüyoruz.(Ne kadar güzel süzülür ve kalıp halini alırsa o kadar lezzetli oluyor.Bu yüzden biz süzülmesi için beklerken üzerine ağırlık koyuyoruz.)
- Geriye kalan peynir altı suyundan peynirimizi koyacağımız kaba koyuyoruz,tuz ekleyerek güzelce eritiyoruz.Peynir salamuramız da hazıır.
- Geriye kalan peynir altı suyunu ekmek,tuzlu kek,poğaça gibi hamur işlerinizde,çorbalarda kullanabilirsiniz.
Afiyetler olsun.
Neşe Uğur
Diyestisyen