Elma ve tarçın ikilisi, tam bu havaların ikilisi değil mi? Pişerken eve yayılan kokusu bile yeterli sanırım. Ama kekten de dilim dilim yemek istemiyor değilim. Beklediğimden daha başarılı olduu, hemen tarifi bırakıyorum, en kısa zamanda denemenizi bekliyorum.
Malzemeler
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı keçiboynuzu özü(şeker kullanmak istemezseniz miktarı arttırabilirsiniz)
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1/4 çay bardağı zeytin yağ
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 su bardağı siyez unu(evinizde hangi un varsa)
Üzeri için;
- 4 adet küçük elma(2 kırmızı,2 yeşil kullandım)
- 1 yemek kaşığı keçiboynuzu özü
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1/2 çay bardağı çekilmiş ceviz
- Tarçın
Hazırlanışı
- Kekin tüm malzemelerini karıştırıyoruz.
- Yağladığımız kabımıza döküyoruz. Ben tart kalıbı kullandım.
- Üzeri için elmaları istediğiniz büyüklükte kesiyoruz.
- Tavada hafif yumuşayana kadar diğer malzemelerle beraber çeviriyoruz.
- Kek harcımızın üzerine döküyoruz. Bir miktar daha ceviz ve tarçın serpebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 30 dk kadar pişiriyoruz.
- E kahveniz, çayınız hazırsa keyif zamanı.
Afiyet olsun!
Neşe Uğur
Diyestisyen