İftardan önce hemen yapmalık, uzunca bir süre en favori tatlım olacak bir tarifle geldim.
Elmalar hazırsa tarife geçiyorum.
Alt harcı için:
- 2 kırmızı elma
- 1 yemek kaşığı hurma özü(pekmez)
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket vanilya(isteğe göre)
Üstü için;
- 3 yemek kaşığı tam buğday un
- 3 yemek kaşığı çekilmiş ceviz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı su
- 1 yemek kaşığı hurma özü
Hazırlanışı
- Elmaları küp küp doğrayarak tavaya alıyoruz. Üzerine malzemelerini ekleyerek birazcık yumuşayana kadar pişiriyoruz. Tepsimizin tabanına koyuyoruz.
- Üst malzemelerini de mutfak robotundan geçirerek bir hamur elde ediyoruz.
- Elmaların üzerine minik minik parçalar halinde ufalıyoruz. Un miktarını arttırarak daha ufalanabilen bir hamur elde edebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış fırında 190 derecede yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz. Soğuduktan sonra son dokunuş pudra şekeri.
Afiyetler olsun efenim.
Neşe Uğur
Diyestisyen