Merhaba, Bugün minik bir çırak arıcı olarak kendi balımı kendim çektim.
Her zaman her şeyin, en doğalı en güzeli.
Çeşit çeşit ballar mevcut. Şu anda tarlalarda bol bol bulunan ve yeni yeni çiçek açan ayçiçeği zamanı. Arılar da bu çiçeklerden polenleri toplayarak yapıyorlar ballarını. Bal; glikoz, früktoz, demir, kalsiyum, fosfat, sodyum, klorür, potasyum, magnezyum gibi minerallerden oluşmaktadır. Ayrıca B1, B2, B3, B5, B6 vitaminleri açısından oldukça zengin bir besin kaynağı. Faydaları da besin içeriği kadar fazla.
Balın Faydaları
- Bal bakteri barındırmadığı için doğal antibiyotik özelliği taşır.
- Güçlü bir antioksidandır.
- Öksürüğe, uykusuzluğa, astım ve bronşit hastalıklarına iyi gelir.
- Kan şekerini düzenler.
- Sindirim sistemi sağlığı için faydalıdır.
- Kalp sağlığını korur.
- Hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur.
- Enerji verir.
Tatlılarınızda şeker yerine balı kullanabilirsiniz. Sabah kahvaltılarınızda 1 tatlı kaşığı balı şekerli bir reçel yerine tercih edebilirsiniz.
Neşe Uğur
Diyestisyen