Diş çürüğü oluşması için dişin asit ortamda bulunması gerekmektedir.
- Peynir tükürük akışını uyarır, hem mekanik temizlik hem de tükürüğün tamponlayıcı gücünü artırır, böylece ağız içi asitleşmez.
- Peynirdeki kazein diş yüzeyini kaplayarak çürük oluşturan bakterilerin dişe yapışmasını ve çoğalmasını engeller.
- Peynirin bileşiminde bulunan yağ asitleri, dişleri çürüten bakterileri baskıladığı saptanmıştır.
- Peynirin içerisindeki maddeler, dişde dokunduğu noktalarda kalsiyum birikimi artırır.
Bu nedenle eğer çocuğunuz o an DİŞLERİNİ FIRÇALAYMIYORSA, BİR PARÇA PEYNİR YEMESİ DİŞLERİNİ ÇÜRÜKTEN KORUMAYA YARDIMCI OLACAKTIR.
Uzm.Dr. Alp Tunç
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı