Tatlı mı tatlı akşamlar için hazır zamanıyken cennet hurmasıyla bir tatlı da ben yapmak istedim.
Malzemeler
- 1 cennet hurması
- 100 mL süt
- 1/2 YK buğday nişastası
- 1/2 YK pirinç unu
- 1 TK tarçın
- 1 YK bal
Hazırlanışı,
Hurmayı kabuklarını soyduktan sonra blenderdan geçiriyoruz. Süt, nişasta + pirinç unu, hurma ile karıştırarak tencereye alıyoruz. Koyulaşmaya başladıktan sonra tarçın ve balı ekleyerek 1-2 dk daha hafif pişiriyoruz. Üzerini de en sevdiğim cevizlerle süslemeyi tercih ettim ben. Bu tariften 2 cup çıkıyor. Gerçekten hafif bir tatlı oldu.
Deneyen olursa şimdiden afiyet olsun
Neşe Uğur
Diyestisyen