FİRMA KAYIT
Geri Bildirim
Çavdar Unlu Poğaça Tarifi
Çavdar Unlu Poğaça Tarifi

Çavdar Unlu Poğaça Tarifi

1695

Günaydın,

Vize haftasından önceki son boş günüm olunca dinlenmek adına geç uyandım . Renkli bir kahvaltının ardından hemen derslere geçiş yapıcam buradan. Onun öncesinde beklenmedik bir şekilde güzel olan poğaçalarımın tarifini vermek istedim. Gece evde kalan malzemelere bakmadan poğaça yapmaya kalkışınca biraz zor bir poğaça oldu çünkü.

Malzemeler

  • 2 yumurta(1sarı üzerine)
  • 1 ÇB yoğurt+1/2 ÇB süt
  • 1/2 ÇB ılık su+1 ÇK bal+1 YK kuru maya
  • 2,5 SB çavdar unu
  • 3 YK zeytinyağ
  • Tuz

Hazırlanışı

Maya, bal ve ılık suyu karıştırıp 2-3 dk bekletiyoruz. Yumurta, yoğurt, süt, yağ güzelce karıştırıyoruz. Mayalı suyu da ilave ettikten sonra unu yavaş yavaş ekleyerek yoğuruyoruz. Biraz yapışkan bir hamur elde ediliyo bu ölçüyle siz ununu arttırabilirsiniz. 1 saat dinlendirdikten sonra önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30-35 dk pişiriyoruz.

Deneyen olursa afiyetler olsun, gününüz ışıl ışıl geçsin.


Diyestisyen