Aralık hedefleri doğrultusunda etsiz pazartesi için dün hazırladığım humus ve bulgurlu köftelerimiz var bugün menümüzde. Yanına bol salata ve yoğurt ekleyeceğiz. Hemen tarifleri sizler için de bırakıyorum.
Malzemeler
- 1 su bardağı köftelik bulgur
- 2 küçük boy patates
- 1 küçük boy soğan
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı salça
- Maydanoz, dereotu
- 1 su bardağı tam buğday un
- Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı biber
- Kaşar peyniri dilimleri
Hazırlanışı
- Kabarttığımız bulgurlara, haşlanmış patates ve diğer malzemeleri ekleyerek yoğuruyoruz. Şekil verip, içlerine kaşar koyarak kapatıyoruz. 180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz. Dilerseniz galeta ununa bulayabilirsiniz.
Neşe Uğur
Diyestisyen