Bu akşam yüksek mi yüksek A vitamini ve lif içerikli balkabağı çorbası var. Kimimiz için yepyeni bir lezzet. Adeta bir mercimek çorbası. Balkabağının sadece tatlılarda değil yemek ve çorbalarda da kullanılabileceğini gösteren bir tarif.
Hazırlanışı
- 5 dilim balkabağını üzerini geçecek kadar suyla pişiriyoruz.Püre haline getiriyoruz.
- 1 soğan, 3 diş sarımsağı suyla beraber soteliyoruz.
- Püre haline getirdiğimiz bal kabaklarını ekliyoruz.
- 1 sb süt ve 3 sb su ilave ediyoruz.
- Ben tercihimi acıdan yana kullandım ve bir kuru kırmızı biber ekledim.
- Baharatlarımızı ekliyoruz.
- Ben tuz, zerdeçal ve kimyon kullandım.
- Kaynadıktan sonra blenderdan geçiriyoruz. Ve hazır.
Afiyetler olsun.
Neşe Uğur
Diyestisyen