- Yoğurt; kalsiyum, iyot, fosfor, flor ve proteinler açısından çok zengindir.
- Ev yoğurdu, sağlıklı gelişmeye yardımcıdır ve 6 aylıktan itibaren bebeklere verilmelidir.
- Kalsiyum deposu yoğurt, bebeklerin diş ve kemik gelişimine destek verir.
- Yoğurt, içeriğindeki inülin prebiyotik lif ile sindirimi kolaylaştırır; ishali önler, kabızlığı giderir.
- Doğal ev yoğurdu, bağırsaklardaki zehirli ve zararlı maddelerin dışarı atılımını sağlar.
- Besin değeri yüksek ev yoğurdunun bileşimindeki, laktik asit bakterileri enfeksiyonları önler.
- Katkısız ev yoğurdu, midenin asit dengesini sağlar.
- A ve B grubu vitaminler açısından zengin olan yoğurt; kan şekerini düzenler, vücudu rahatlatır ve iyi uyku sağlar.
Girit Dolması Nedir Nasıl Yapılır? Genel Özellikleri ve Tarif
Girit dolması, Ege mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Özellikle yaz aylarında sıklıkla tüketilen bu dolma, hem lezzetli hem de sağlıklı bir yemektir. Girit kabağı olarak da bilinen özel bir kabak türü kullanılarak yapılan dolma, iç harcıyla da oldukça zengin bir lezzete sahiptir.