Ortadoğu mutfağının en lezzetli ürünü olan humus ile onun lif deposu sağlıklı eşlikçileri
Malzemeleri
- 300 gram haşlanmış nohut
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım limon suyu
- 1 yemek kaşığı tahin
Tarifi
Ben yaparken nohutların kabuklarını soymadım, haşladıktan sonra diğer malzemelerle birlikte robottan geçirdim, 1 tatlı kaşığı zeytinyağını da üstü için acı biberle karıştırarak döktüm. Eğer vegan ya da vejeteryan besleniyorsanız humus sizin için iyi yağ, bitkisel protein ve folik asit kaynağı mümkün oldukça beslenmenize ekleyebilirsiniz.
Kabızlık sorunu yaşıyorsanız, bunu beslenmenize adapte edebilirsiniz Bir yemek kaşığı humusu koyduktan sonra üzerine şerit kesilmiş kabak, havuç, salatalık.
Akşamları sağlıklı atıştırmalık ne yesem diye düşünüyorsanız, buyurun.
Berfin Ceren Alışır
Beslenme ve Diyetetik (Diyetisyen)