Bugün öksürük çayı tarifi yapacağız. Sabahları kahvaltı da içirebiliriz veya akşam yatmadan önce içirebilirsiniz.
Ek Gıda Malzemeleri;
- Elma kabuğu ( etli kesin biraz, sırf kabuğu olmasın )
- Ayva kabuğu ( etli keselim biraz. Olmasa da olur)
- 1-2 tane ayva yaprağı ( aktarlar da var)
- 1 çay kaşığı pekmez
Ek Gıda Yapılışı;
- Bir su bardağı sıcak suyun içine ayvaları, elmayı ve yaprağı koyup bardağın üstüne 1 çay tabağı kapatıp 10 dakika bekletelim.
- Daha sonra yaprakları ve meyveleri çıkarıp ılıyan suyun içine pekmezi karıştırıp içirelim.
- Bir kaç gün içirin nasıl faydalı olacağını göreceksiniz.
Uyarı;
- Ayva yaprağı mutlaka olmalı.( aktarlar da var )
- 1 yaş üstü ılıyan çayın içine bal ekleyebilir.
- Bu tarz bitki çaylarını fazla içirmemek gerekiyor. Hiç masum değil. Sebebi; her bitki birbirinin zehiri ve panzehiridir. Yani bilmeden bitkileri karıştırmayalım.
Kullanım;
- 6. ay; 3-4 çay kaşığı.
- 7- 8 ay; 1 çay bardağı yarısı
- 9-12 ay; 1 çay bardağı
- 1 yaş; üstü bir bardak içebilir
Kadriye Altınbaşak
Mutfakta Bebek Var