FİRMA KAYIT
Geri Bildirim
Konumuz: Süt Çeşitleri
Konumuz: Süt Çeşitleri

Konumuz: Süt Çeşitleri

1093

Merhaba
Uzun zaman sonra bilgi postlarına geri dönüş yapıyım dedim. Bugünün postu “Markete gittiğimde bir sürü süt çeşidi görüyorum, ne nedir?’’ diyenlere geliyor

  • İlk olarak sütler hayvansal ve bitkisel kaynaklı olarak ayrılıyor. Genel olarak günlük yaşantımızda tükettiğimiz süt ve süt ürünleri hayvansal kaynaklı. Vegan kişilerin tercih ettiği sütler ise bitkisel kaynaklı grupta yer alıyor.
  • Bitkisel sütler; ıslatılıp, öğütülüp ardından süzülerek elde ediliyorlar.
  • Laktozsuz süt ise sindirim problemi, karın şişkinliği, gaz gibi belirtiler gösteren laktoz intoleransı olan kişilerin tercih etmesi gereken çeşittir. Normal sütten farkı daha tatlımsı bir tada sahip olmasıdır. Bunun nedeni sütteki şekerin yani laktozun bileşenlerine (glikoz+galaktoz) ayrılmasıdır. Dikkat edilmesi gereken nokta ise süt alerjisi olanlar için uygun olmamasıdır.
  • Soya sütü: Süte en yakın bitkisel alternatiftir. Soya fasulyesinden elde edilir. Kolesterol içermez.
  • Hindistan Cevizi sütü: Olgun hindistan cevizlerinden elde edilir. Orta zincirli yağ asitlerinden, kolay emilen laurik asit içeriğine sahiptir. Kalp sağlığı üzerinde koruyucu etkiye sahiptir.
  • Badem sütü: Kabuklu yemişler içinde sütü en sık kullanılandır. Gluten, laktoz ve kolestrol içermez. Yüksek E vitamini içeriğine sahiptir. Tiroid sorunları olanların dikkat etmesi gereken bir süttür.

*200 mL için değerleridir.


Diyestisyen