FİRMA KAYIT
Geri Bildirim
Kırmızı Pancarlı Humus Tarifi
Kırmızı Pancarlı Humus Tarifi

Kırmızı Pancarlı Humus Tarifi

2141

Humusu nasıl bilirdik

Vegan protein kaynağı ve çok lezzetli oldum olası bayılırım Lübnan Mutfağına ama bu sefer pancarlısı nasıl olur acaba.

Görüntüsü enfes PINTERESTTEN. En yakın zamandan kendim de yapacağım. Tarifin içeriğini çok beğenince sizle paylaşmak istedim.

Malzemeleri

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet ufak boy kırmızı pancar
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 1 diş sarımsak
  • 1, 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 (yarım) adet limon suyu
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı su

Yapılışı

  • Pancarı haşladıktan sonra direkt soğuk suya atmak renginin fazla koyulaşmasına engel olacaktır.
  • Nohutların kabuğu mutlaka soyulmalı yoksa tam olarak ezilmez ve püre kıvamına gelmez.

Tarifi

  • Pancarı kabuklarıyla beraber iyice yumuşayana kadar haşlıyoruz. Birkaç parçaya bölerseniz daha rahat haşlanır.
  • Soğuk suda alınan pancarları, kabukları soyulmuş nohutlarla ve diğer tüm malzemelerle beraber blendırden geçiriyoruz.
  • Karışım pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar işleme devam ediyoruz.
  • Çok koyu bir kıvam olursa ve zorlanırsanız su miktarını yavaş yavaş artırabilirsiniz.
  • Tam kıvama gelince üzerine dereotu, zeytinyağı, çörekotu ya da siyah zeytin ile servis edebilirsiniz.


Beslenme ve Diyetetik (Diyetisyen)