Merhabalar!
Oldukça fit bir kek diyebilirmiyiz evet!
Şeker kullanılmış mı evet kullanılmış ama kırk yılda bir pişireceğin bir kekin kimseye zararı ol maz! O nedenle bir pazar gününe mesela ikindi vaktine yanında bol limonlu açık çayla enfes olacağını düşünüyorum siz ne dersiniz.
Malzemeler;
- 1 SB tam buğday unu, badem unu ya da yulaf unu olabilir badem unu daha kıyır kıyır lezzetli olur
- 2 adet yumurta
- 2 yk kadar tereyağı ya da Hindistan cevizi yağı
- 3 yk kadar esmer şeker ya da hindistan cevizi şekeri
- Çay kaşığının ucuyla kabartma tozu ve 1 çimdik tuz
Yapılışı ;
- Önce tüm malzemeler oda sıcaklığında olsun yumurta şeker ve yağı güzelce çırpalım köpük olsun
- Üzerine kuru karışımı ilave edelim kek kalıplarını güzelce yağlayıp dökelim
- Üzerine bir kaç adet yaban mersini ilave edebiliriz.
- Fırında 30 dk kadar içinin piştiğinden emin olana kadar pişireceğiz.
- 170 derecede sonra soğumasını bekleyip tadını çıkararak tüketeceğiz!
Berfin Ceren Alışır
Beslenme ve Diyetetik (Diyetisyen)