Ek Gıda Malzemeler:
- Birkaç adet marul yaprağı
- 1 litre tavuk suyu
- 450 gr dondurulmuş bezelye
- 1-2 çorba kaşığı kıyılmış taze nane
- 1 küçük ince doğranmış soğan
- 30 gr tereyağı
- 30 gr un
- 150 ml sıvı krema
Ek Gıda Hazırlanışı:
- Büyük bir tencere içinde tavuk suyu, bezelye ve soğanı kaynatın.
- Nane ve marul yapraklarını ekleyip ısıyı azaltarak 25 dakika daha kaynatın.
- Sonra tüm sebzeleri bir karıştırıcı ile püre haline getirin.
- İkinci bir tencerede tereyağını eritin ve unu ekleyin.
- Düşük ısıda karıştırarak kahverengi olana kadar kavurun.
- Daha sonra püre ile karıştırın.
- Ocaktan alıp sürekli karıştırarak koyulaşmasını sağlayın.
- Kremaya biraz tuz ekip servis yapın