FİRMA KAYIT
Geri Bildirim
Bezelye çorbası tarifi
Bezelye çorbası tarifi

Bezelye çorbası tarifi

626

Ek Gıda Malzemeler:

  • Birkaç adet marul yaprağı
  • 1 litre tavuk suyu
  • 450 gr dondurulmuş bezelye
  • 1-2 çorba kaşığı kıyılmış taze nane
  • 1 küçük ince doğranmış soğan
  • 30 gr tereyağı
  • 30 gr un
  • 150 ml sıvı krema

Ek Gıda Hazırlanışı:

  • Büyük bir tencere içinde tavuk suyu, bezelye ve soğanı kaynatın.
  • Nane ve marul yapraklarını ekleyip ısıyı azaltarak 25 dakika daha kaynatın.
  • Sonra tüm sebzeleri bir karıştırıcı ile püre haline getirin.
  • İkinci bir tencerede tereyağını eritin ve unu ekleyin.
  • Düşük ısıda karıştırarak kahverengi olana kadar kavurun.
  • Daha sonra püre ile karıştırın.
  • Ocaktan alıp sürekli karıştırarak koyulaşmasını sağlayın.
  • Kremaya biraz tuz ekip servis yapın