Ek Gıda Malzemeler:
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 çay kaşığı nane
Ek Gıda Hazırlanışı:
- Suyu tencereye alıp yıkanmış pirinçleri içine atıp iyice haşlayın.
- Un, yumurta sarısı ve yoğurdu ayrı bir kasede çırpın.
- Pirinç suyundan birkaç kaşık alarak yumurtalı karışıma ekleyin ve ılımasını sağlayın.
- Ilınan karışımın hepsini pirinçli suya aktarın ancak bunu yaparken çırpma teliyle karıştırmayı ihmal etmeyin.
- Son olarak naneyi ekleyin ve karıştırın.
- Piştikten sonra ocaktan alabilirsiniz.