Ek Gıda Malzemeler:
- 3-4 dal taze fasulye
- çeyrek avokado
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Ek Gıda Hazırlanışı:
- Pişireceğiniz tencerenin yarısını su ile doldurup, daha önceden yıkayıp doğradığınız taze fasulyeyi suya değmeyecek şekilde buharda pişirme sepetine yerleştirin.
- İsteğe göre 1 diş sarımsağı da fasulyelerin yanına ekleyebilirsiniz.
- Kapağı kapatıp fasulyeler parlak yeşil ve çatalla ezilecek kıvama gelene kadar hafif pişirin.
- Ocaktan aldıktan sonra avokado, zeytinyağı da fasulyelerin üzerine ekleyip hepsini çatalla iyice ezip bebeğiniz için uygun sıcaklığa gelince servis edebilirsiniz.
- Daha fazla ölçüde yaparsanız, buzdolabının soğutucu bölümünde 2 gün, dondurucuda 3 ay saklayabilirsiniz.