Ek Gıda Malzemeler:
- 1 çorba kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çorba kaşığı un
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 adet domates
- 3 diş sarımsak
- 4 çorba kaşığı şehriye
- 50 gr tereyağı
Köfte için:
- 1 dilim bayat ekmek içi
- 250 gr kıyma
Ek Gıda Hazırlanışı:
- Önce köfte yapın, kıyma ve ıslatılmış ekmeği yoğurun, biraz tuz ve biraz karabiber katın.
- Küçük yuvarlak köfteler yapıp bir kenara bırakın.
- Tencereye tereyağını koyun, eriyince unu ekleyin ve dövülmüş sarımsağı katın.
- Sarımsak biraz pişince soyulmuş, küp, küp doğranmış domatesi ekleyin.
- Birkaç kez çevirin, yeteri kadar su koyun.
- Su kaynayınca unlu tepside sallanarak unlanmış köfteleri ve şehriyeyi ekleyin, köfte pişince nane, tuz ve karabiberi katın.
- Biraz kaynatın ve ocaktan alın.