Ek Gıda Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 soğan
- 7‐8 dal kuşkonmaz
- 1,5 bardak tavuk suyu
- 1 çimdik fesleğen tozu
- 1 çimdik sarımsak tozu
- 1,5 bardak yoğurt
- 2 parça kemiksiz tavuk kalça
Ek Gıda Hazırlanışı:
- Soğanı incecik doğrayıp soteleyin.
- Kuşkonmazları kalın kısımlarını ayırdıktan sonra ince ince doğrayın.
- Tavukları küçük parçalara ayırın ve haşlayın.
- Kuşkonmaz, tavuk suyu ve tavuk etlerini soğanlara ekleyin ve orta ateşte 15 dakika kuşkonmazlar yumuşayana dek kaynatın.
- Yumuşadıktan sonra çorbanın içine azar azar yoğurdu ilave edin ve sürekli karıştırın.
- Ilındıktan sonra çorbanızı el rondosu ile çekin.
- Sarımsak tozu ve fesleğen tozunu ekleyip karıştırın.