Ek Gıda Malzemeler:
- 2 adet kuru kayısı
- 1,5 çay bardağı su
- 1 çorba kaşığı kuru üzüm
- 1 çay kaşığı öğütülmüş ceviz
- 1 çay bardağı rendelenmiş bal kabağı
Ek Gıda Hazırlanışı:
- Rendelenmiş bal kabağını, üzümü ve doğranmış kuru kayısıları bir tencereye koyup üzerine su ekleyin.
- Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.
- Piştikten sonra çırpıcıdan geçirerek cevizi ilave edin.
- Dilerseniz yulaf ezmesini robottan iyice çekip bir su bardağı soğuk suya iki tepeleme yemek kaşığı yulaf ezmesini katın.
- Karıştırıp 2–3 dakika kaynatın ve yulaf ezmesini hazırlayın.
- Daha sonra içine diğerlerini karıştırarak mamanınızın yapımını tamamlayın.